Ton, calamar, rouge – in sfarsit am descoperit sursa de peste


Ieri dimineata am plecat de acasa hotarat sa gasesc peste proaspat si de calitate pentru un gratar de weekend. Am ajuns intr-un mic port la 50 de km de Alger in speranta ca vom gasi peste ieftin. N-a fost sa fie, erau doar trei tarabe care vindeau peste de o calitate indoielnica. Din fericire am fost indrumati catre Tipaza, la inca 10 km, sa incercam si acolo. Bucurie mare, in piata din port am gasit o varietate impresionanta de peste mediteranean. Am ales ton, calamari, rouge si inca o specie pe care nu o cunosc.

Acasa am pregatit gratarul, am curatat pestele, tonul l-am marinat cu ulei de masline, lamaie, sos de soia si condimente pentru o jumatate de ora, dupa care l-am pus pe gratar, nu foarte mult, aproape sushi. Celalat peste l-am bagat la folie cu lamaie, ulei de masline, condimente si usturoi. Rouje-ul l-am uns cu putin ulei de masline si l-am pus direct pe gratar. Am avut un pranz 100% peste (sau ma rog, 90% pentru ca am avut si cartofi in folie la jar). Bineinteles ca am asortat cu un vin alb si am incheiat cu trabucuri de calitate.

13 responses

  1. desi nu mancanc peste, arata tare frumos gratarul ala :)

  2. Si reteta de calamar?
    Sint curios, eu am ceva f. complicat, cu fiert o gramada, apoi pus pe gratar. Alternative?

  3. calamarul proaspat, se curata de pielita, si spala bine, se da cu sare si se pune pe gratar. Daca e proaspat nu se intareste. Caracatita trebuie fiarta.

  4. Imi incerc si eu norocul intr-un weekend cu calamar din portul METRO.

  5. Sambata nu am gasit creveti. Daca gasesti la Metro, iti recomand creveti la gratar. Deliciosi!

  6. Am setat Akismet sa lase doar un link pe comentariu :-)

  7. e bine ca totusi a trecut :)

  8. l-am lasat eu sa treaca, Akismet l-a pus in spam

  9. si noi ne chinuim cu ied fezandat in bait cu mirodenii de la Mihaela … asta e climatul mediteranean!Se pare ca iti prieste…

  10. Olalalala, aici m-ai gasit la fix…..gratarul de peste si de fructe de mare e senzational. Data viitoare poti incerca sa renunti la sosul de soia (desi e excelent) si sa pui mult usturoi. Daca poti face pestele pe o plita incinsa, baga-l inainte intr-o baie scurta de ulei de masline, usturoi pisat (cam doi catei, fara apa) si patrunjel tocat marunt (nu mult). E de vis!

  11. E si varianta cu usturoi dar modifica gustul pestelui. am avut o discutie cu prietenii la pregatirea gratarului daca sa punem usturoi sa nu si am decis ca nu. Oricum data viitoare o sa tin cont de sfatul tau

  12. Nu, nu, nu, sub nici o forma nu modifica gustul decit daca faceti mujdei, romaneste, si puneti peste el. Crede-ma, doi catei de usturoi in sosul de ulei de masline, atita tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux