O reteta simpla de salau la cuptor


salau la cuptor - pregatireaIMG_2866Salaul este un peste destul de pretentios atat la prins (pescarii stiu) dar si la gatit. Si pentru ca nu sunt multe variante de a obtine un salau gustos, astazi am ales una simpla: salau la cuptor. Ca ingrediente se folosesc, pe langa salau (curatat si taiat in doua, ca in imaginea alaturata), portocale, ardei, rosii cherry (se poate si cu rosii normale), unt, sare si piper, vin alb si putin patrunjel (care se foloseste pentru ornare la sfarsit).

salau la cuptorSe ia o folie de aluminiu si se unge cu unt apoi se aseaza rosii taiate, ardei si o felie de portocala. Peste ele se aseaza pestele iar deasupra se mai pune un cubulet de unt, ardei, rosii, portocala, sare, piper (dupa gust) si vin alb (tot dupa gust). Nu fiti zgarciti cu untul si vinul, dau un gust special salaului! Se inchide folia de aluminiu deasupra si se strange bine pentru ca sosul sa ramana inautru. Se lasa la cuptor timp de 30 de minute la 180 de grade si se serveste cu vin alb. Delicios!

 

Articol publicat si pe stimtot.ro

3 responses

  1. si cum e la gust?

  2. pai nu zisei? Delicios!

  3.  Avatar
    Anonymous

    mm…iami cu siguranta pare deosebit de gutos..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux