Astazi am mancat niste peste (desi nu era dezlegare la peste), am cumparat de la Real niste biban de mare de aquacultura din Grecia. Bibanul de mare (sea bass) este un peste foarte gustos si este foarte usor de gatit. Eu l-am gatit dupa ureche: am curatat pestii de intestine si de solzi, apoi l-am pus pe un pat de felii de lamai intr-un castron de sticla (se poate pune si in tava daca sunt mai multi). Pestele se da cu sare, piper, se pune ulei de masline, putina boia sau chilli, rozmarin proaspat (eu am un ghiveci in bucatarie) si se adauga o capatana de usturoi (se lasa necuratat e mult mai gustos). Deasupra se mai pun niste felii de lamai si se baga la cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute. Se serveste cu legume si vin alb (eu am ales un Chardonay din Australia)
Biban de mare la cuptor
3 responses
Iar apari cu chestii de genul asta Mugure? ce rost are in afara sa ne faci pe noi sa ne ploua in gura sa ne arati bibanul? :)
Sint in brasilia acum si poate scot si yo arme secrete….poze cu fripturi de vaca si alte stiuci ce stau in fata la capacabana!
Ideea e alta: daca cumva vezi la supermarket biban de mare, number mai stai pe ganduri, ill iei pentru ca stii deja o reteta de preparare simpla si la indemana oricui. Unde mai pui ca pestele e foarte sanatos!
La 44 lei / kg. cat e acum la Real cred ca-l mai cumpara ciuciugaia care are un salariu de vreo 4.000 lei, altfel cam scumpisor, nu Mugure?
Leave a Reply