Pizza cu ton

Iata mai jos o reteta simpla si rapida pentru o pizza cu ton:

Se face blatul de pizza din 500g faina, 200 ml de apa calduta in care s-a dizolvat drojdia (un plic pentru 500g de faina) si sarea dupa gust. Se framanta pana cand are o consistenta omogena si nu se mai lipeste de maini (timp de 10-15 minute). Spre final se adauga ulei de masline (1-2 linguri). Apoi se face un sos de rosii in care se adauga busuioc proaspat si care se pune direct peste blat:

blat de pizza

Se rade pe deaspra mozarella din belsug:

mozarella mozarella pe pizza

Se adauga tonul de la doua conserve in suc propriu:

pizza cu ton preparare

Se orneaza cu felii de rosii si usturoi:

pizza cu ton gata de bagat la cuptor

Se lasa la cuptor timp de 10 minute la 200 de grade (pizza setting):

pizza setting, cuptor AEG pizza cu ton

Se serveste cu un pahar de vin rosu (noi am ales un Cabernet Sauvignon de la Domeniile Coroanei din 2007):

cabernet sauvignon domeniile coroanei 2007

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Connect with Facebook