Aveam niste miel de la soacra-mea in congelator de mai multa vreme si Mihaela s-a gandit la o reteta mai speciala de sambata la pranz. Cum mielul merge cu rozmarin si aveam rozmarin proaspat in ghiveci,luat de la supermarket, reteta deja s-a conturat: trebuie sa facem mielul cu rozmarin la cuptor. Ca ingrediente am mai folosit lamaie taiata felii, ceapa rosie maruntita, sare, piper si ulei de masline.
Mai intai se portioneaza mielul si se pune la prajit in tigaia fierbinte si la foc incins dar nu mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte.
Se taie lamaia in felii si se aseaza pe o tava apoi deaspupra se taie o ceapa rosie in felii marunte, se pun cateva foi de dafin, se adauga sare si piper dupa gust apoi de adauga carnea prajita mai devreme. Se pune verdeata pe deasupra, ulei de masline si un pahar de vin alb si se baga la cuptor la 200 de grade pentru o ora.
In paralel se curata niste cartofi, se taie bucati si se pun la fiert pentru aproximativ 20 de minute. Apoi se aseaza intr-un vas de sticla, se rade branza pe deasupra si se baga la cuptor. Se serveste cu castraveti murati si un pahar de vin rosu (am avut ca rezerva acelasi Montepulciano d’Abruzzo luat la un pret de exceptie de la Metro). Pofta buna!
Leave a Reply