Pentru ocazii neprevazute va propun un aperitiv rapid, simplu si la indemana oricui: Cosulete cu branza si chimen. Ingredientele necesare sunt: aluat foietaj, branza de care aveti prin casa (dar sa nu fie prea uscata sau prea sarata), 3 oua (la 700-800g de branza), o lingura de Almette (sau o alta crema de branza pentru a lega amestecul) si chimen (la aceeasi cantitate se pune un plic intreg, fiecare poate pune insa dupa gust).
Modul de preparare: se taie aluatul cu gura unui pahar, se aseaza in formele de briose (de preferat din teflon, optional se poate pune hartie de briose). Branza se rade, se amesteca cu ouale, Almette si chimen si se pune in forma peste aluatul de foietaj. Se pune in cuptorul incalzit la 180-200 grade Celsius, timp de 15 minute (aproximativ). Se poate servi si cu un pahar de lapte, iaurt sau suc de portocale la micul dejun. Pofta buna!
Leave a Reply