"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"
"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"

Sistemul bancar din Algeria

In necunostinta de cauza titulul de mai sus nu ar fi ceva anormal dar dupa o mai bine de o luna de trait in Algeria mi-am dat seama ca sitemul bancar de aici este titlul unui roman SF. Nu exista asa ceva in Algeria!!! Trebuie sa umbli cu caramida de bani dupa tine ca sa poti sa faci cumparaturi. Ca sa nu mai spun cand iau salariul: mi-ar trebui o sacosa. Cea mai mare bancnota e de 1000 de dinari care reprezinta mai putin de 10 euro.

 

Astazi a fost ziua de salariu pentru mine si mi-a adus aminte de zilele din primii ani de servici cand luam salariul “cash”. In Algeria nu exista (sau cel putine eu inca nu am gasit) magazine cu POS: nu se poate plati decat cu “cash”.

Faza cea mai tare e ca dupa ce voi primi rezidenta va trebui sa-mi deschid un cont in banca. Cont din care pot sa retrag cash cati bani vreau dar trebuie sa pierd o juma de zi in banca stand la cozi si completand formulare sau, mai simplu, sa-mi fac card si sa-mi scot banii de la bancomat. De la bancomat insa nu pot scoate mai mult de 24000 de dinari pe saptamana, adica in jur de 200 de euro. Noroc ca aici mancarea-i ieftina!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 thoughts on “Sistemul bancar din Algeria”