Rashta (reshta) – o mancare traditionala algeriana


rashtaRashta sau reshta este o mancare traditionala algeriana asemanatoare cu couscous-ul. Reteta de prepareare in mare ar fi: se fac taitei de casa, am observat ca gustul e asemanator cu al taiteilor de casa romanesti, doar ca sunt taiati mai subtiri si separat se fierbe carnea de pui cu legume (ceapa, morcov si un fel de pastarnac). Se adauga condimente (peste taitei se adauga si putina scortisoara) si se serveste ca si couscous-ul. Mi-a tremurat mana cand am facut poza, tot cu telefonul.

4 responses

  1. masoara dimensiunea abdomenului si tine-o cu verziciuni si fara dulciuri!Toate ca tote da variatiuni alimentare ca cele de pe blogul tau nu prea gasesti cu usurinta decat la gura vaii!

  2. Scorţisoară lângă un aliment sărat ? hmmmm…asta e o chestie ! Aşa, în combinaţie cu dulce şi cu ceva de genul tăieţeilor ar putea să semene a mucenicii, varianta muntenească, cei cu zeamă ! dar lângă supă ?!? n-o avea gust rău !
    Apropo de mucenici ! Acum vreo 2o şi ceva de ani, pe vremea când găteam încă la greu (între timp mi-a mai scăzut elanul :D ) am făcut un oloi de dintr-ăştia ! şi-am invitat nişte prieteni. doi dintre ei, un băiat şi-o fată, s-au cunoscut atunci pentru prima dată.
    Ştie sfântu’ ce-au avut mucenicii ăia în ei (scorţişoara are şi un uşor efect afrodisiac :) ) dar cei doi s-au lipit, peste un an s-au căsătorit şi sunt şi acum o pereche tare reuşită.
    Ori eu îs bună de peţitoare, ori zama servită le-a luminat minţile ! :)

  3. Sa stii ca scortisoara merge foarte bine in aceasta combinatie, de altfel arabii o folosesc in mai multe mancaruri traditionale. Si da, scortisoara e un afrodisiac!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux