Povestire din Alger


Dupa cum ati oservat din postul anterior, Algerul e plin de politie. Vorba Mihaelei, unul din doi oameni din Alger este politist. La fiecare intersectie stau 2-4 politisti ca sa dirijeze circulatia si ca sa “verifice” fiecare masina care trece pe acolo. Verificarea consta intr-o privire scurta asupra celor din masina.

Politistii din Alger sunt de mai multe categorii: cei mai de soi au costume si cizme de piele si au in dotare o motocicleta BMW. Altii au doar un scuter, iar marea majoritate au doar bocancii ca mijloc de transport. La institutii si hoteluri exista firme de securitate particulare care fac controale mult mai “riguroase”: opresc fiecare masina, ii deschid porbagajul si capota motorului, arunca o privire, in gol dupa parerea mea, noteaza numarul masinii si te lasa in pace. Si aici insa fac controale numai cand au chef, uneori te lasa fara sa mai controleze.

Pe strada mai sunt doua categorii de politisti: care dirijeaza circulatia si care verifica masinile. Aceste doua categorii de politisti au cele mai grele conditii de viata, mai ales ca aici vara la soare temperatura ajunge usor la 40 de grade. M-au impresionat insa gesturile oamenilor de pe strada care se opresc uneori sa le dea apa. Nu cred ca in Romania cineva ar da apa sa bea unui politai.

6 responses

  1. Am sa incerc eu,dar voi fi refuzat!

  2. Cred ca degeaba fac controale ca sunt prosti ca nisipul Saharei:un pieton poate sa le dea apa rece…otravita!

  3. Bineinteles ca poate dar nu are nici un interes.

  4. Dupa cum vad, ai foarte mult timp liber…!?!
    Poate vrei sa faci o cariera in publicisica…?!?

  5. Ai vreun post de director la un ziar de renume?

  6. la Jurnalul National?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux