Hanu’ Ancutei


Asezat pe soseaua dintre Roman si Suceava, renumitul Han al Ancutei ofera o experienta culinara tipic moldoveneasca si mai ales bucovineana deosebita: ciorba, plachie, parjoale, hribi, alivenci si coltunasi sunt doar cateva din felurile de mancare ce se gasesc pe lista de bucate. A fost o masa pe cinste, putin cam scumpa (preturi de Bucuresti) iar ca plus lista de bucate includea un meniu de post foarte bogat pe care dealtfel l-am observat la toate restaurantele din zona.

Popasul de la Hanu Ancutei este renumit mai ales din povestirile lui Mihail Sadoveanu dar si prin vechimea sa, conform istoriei hanului acesta ar data din secolul al VIII-lea.

4 responses

  1. Pentru noi preţurile au fost inacceptabile şi pot să garantez că patronul de acolo va da faliment. Nu se opresc prea mulţi cu bani acolo iar şarmul istoric pe care ar trebui să-l aibă e un kitci! Singura realizare e mâncarea de post.
    Spun toate acestea deoarece dacă mă întrebai te trimeteam, la acealaşi preţuri la nişte pensiuni de lux, unde higiena e la ea acasă nu în praful drumeţilor ca la aşa zisul han al Ancuţei.
    Apropo, l-ai văzut pe sadoveanu pe undeva?

  2. Preturile practicate in toata regiunea sunt destul de mari. Se vede lipsa de clienti…

  3. da, pacat de rezonanta numelui. in mod normal ar trebui sa vibreze localul, cu un management inteligent.

  4. @Cristi: n-as putea spune ca am fost nemultumit, dimpotriva chiar mi-a placut. Iar preturile sunt mari pentru noi, daca e sa comparam cu alte tari nu e chiar asa de scump (15 euro de persoana)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux