Duminica prin Stockholm


In fiecare duminica in Hötorget, o piateta din centrul Stockholm-ului, se vand tot felul de nimicuri, de la mobila veche si tablouri, la dvd-uri, aparate foto si argintarie veche, reviste de acu’ 50 de ani, electronice si elecrocasnice iesite din uz. Totul la preturi de nimic, am vazut standuri care vindeau orice obiect cu 20 de coroane (aproximativ 2 euro).

La cativa pasi de Hötorget in Sergel Plaza o alta piata ad-hoc era in desfasurare, aici se vindeau produse traditionale din diverse parti ale lumi: napolitane din Belgia, paella din Spania, branzeturi din Franta si Olanda, diverse tipuri de crenvursti din Germania.

 

8 responses

 1. crenguta Avatar
  crenguta

  trebuie sa stabilim unde mancam deseara, ti-am dat un mail si mailul mi-a zis sa il contactez pe Jamil :))

 2. Jamil sigur nu stie :-)

 3. faceti reuniune mare asadar. si era cat pe aci sa vin si eu, ati avut noroc ca am treaba pe acasa :P

 4. crenguta Avatar
  crenguta

  daca veneai tu nu mai faceam reuniune :)))) asa ca nu trebuie sa iti para rau

 5. Florile…

 6. Ce coincidenta!Azi TVR2 a prezentat Stockholmul si portiuni din instoria Suediei.Merita sa-ti comunic un episod sa-l verifici:in sec.XVIII-lea un rege al Suediei a vizitat Tara Romanesca si Transilvania ,ducand cu el in Suedia reteta SARMALELOR!!

 7. Stiu sigur ca un rege al Suediei a fost prin Romania in secolul 18 dar nu stiu daca a adus aici reteta sarmalelor, inca nu le-am intalnit in restaurante.

 8. crenguta Avatar
  crenguta

  oghi, unde ai auzit-o pe-asta cu sarmalele? ca ei aici zic ca sarmalele le-au adus din turcia, si sunt varza oparita nu acra ca la noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux