Mina Cacica


Primul obiectiv vizitat in weekend-ul ce tocmai se incheie a fost Mina Cacica din judetul Suceava. Inceputa de polonezi in timpul ocupatiei austro-ungare, mina inca mai extrage sare si, dupa spusele celor de acolo sunt rezerve pentru inca 500 de ani. Adancimea maxima a minei este de 75 de metri iar pe traseul de coborare se gasesc doua capele sapate in sare, prima din ele fiind prima camera de extractie. La adancimea maxima se poate inchiria un teren de sport cu 100 de lei pe ora. Mina este recomandata pentru asmatici si mai putin pentru cei claustrofobi, anxiosi si speriosi. A fost o experienta frumoasa mai ales pentru copii, mai jos cateva fotografii de la mina:

mina cacicasalina cacica - istoriccapela din mina cacicaicoana in mina cacicaa doua capela din mina cacica
sculptura in sarelacul cristalin din mina cacicasalina cacica - camera principalaterenul de sport din mina cacicagalerie din mina cacica

Locatia exacta a minei pe Google Maps

4 responses

  1. Ai bagat copiii in gaura aia? Nu ti-a venit rau?

  2. sarea care se extrage de la aceasta mina este singurul ingredient romanesc ce se foloseste la fabricarea Delikat-ului Knorr. Asta pentru ca este de foarte buna calitate. Legume de calitate nu avem.

  3. @didu: da, i-am bagat, am avut o strangere de inima la inceput dar a meritat
    @nourake: am avea si legume de calitate daca nu am fi invadati de legumele din turcia, olanda, spania si alte tari mari producatoare

  4. am vizitat mina pe 13.09.2010. daca facem abstractie de mirosul puternuc de motorina sau pacura , nu stiu ce era, a fost frumos. merita vizitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux