Criza atinge si Algeria?


Nu stiu daca intr-adevar e criza pe aici dar in ultima vreme am observat ca preturile si cursul valutar au cam luat-o razna. Poate e doar o impresie legata de faptul ca au fost alegeri si nesiguranta cauzata de acestea, pericolul de atentate fiind crescut in perioada care tocmai a trecut. Cursul valutar Euro – Dinar a ajuns la 118 dinari pentru un euro pe piata neagra, in conditiile in care ajunsese cu cateva luni in urma la 105, cu tendinte de scadere. Chiar si oficial euro a ajuns la 95 de dinari (de la 85) desi cursul acesta este dictat de banca nationala.

In Algeria produsele de baza (lapte, paine, apa, medicamente) sunt subventionate de stat asa ca acestea nu sunt influentate de schimbarile de pe piata. Dar ca  o consecinta a caderii dinarului preturile produselor de pe piata a crescut, mult mai vizibil insa, la unele produse s-a dublat sau chiar triplat: cartofii au ajuns la 80 de dinari (de la 35), rosiile 100 (de la 50) si asa mai departe. La rosii e plin sezon deci ma asteptam la o scadere a pretului… Sa nu mai vorbesc de produsele de import.

3 responses

  1. treaba-i” buna”:planurile globalistilor merg ininte,tarile in curs de dezvoltare sunt cele mai atinse de criza,asa ca acu radem de para vecinului dar mai tarziu o sa hohoteasca el de bostanul nostru care ,conform “traditiei”o sa ni-l bage astia in cur…

  2. Algeria are datorii externe?

  3. nu stiu daca are dar nu cred, au destul petrol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux