Ziua pamantului 2009


Pe 22 Aprilie se sarbatoreste in fiecare an, incepand din 1970, ziua Pamantului. Semnificatia acestei zile, cum am mai spus si la aniversarea zilei pamantului in 2008, este de a constientiza si aprecia mediul inconjurator asa cum se cuvine.

ziua pamantului

9 responses

  1. am avut o senzatie de deja vu aseara cand am citit despre asta. banuiesc ca acum nu mai stingem lumina :)

  2. initiativa e buna, pana la urma e singurul loc pe care il cunoastem in univers in care se poate trai :-) asa ca trebuie sa avem grija de el!

  3. Cred ca o divagatie se impune:Pamantul il cere pe Lenin din mausoleu,in pamant,deoarece,toata tineretea mea 22 aprilie era aniversarea lui Vladimir Ilici…!Americanii il mai tin inca in mausoleul din Piata Rosie pe cel care a experimentat comunismul pe a sasea parte a globului pamantesc…Ati citit bine:americanii!!

  4. eu creda ca ar trebuii sa avem mai multa grija, pamintul asta este destul de batrin ,pina cind credeti ca mai tine,ne punem viata in pericol,oricum sintem furnici pe lumea asta, sint nu mai idioti care vor sa distruga,daca as avea o putere as vrajii pe toti sa inceteze cu razboaiele si cu poluarea asta nenorocita ,fiindca asta ne face rau noua si la copii nostrii.sint curioasa am citit mult despre centura fotonica si 2012,este atit de aproape si nimeni nu zice nimik la televizor sa informeze lumea poate daca ar baga frica in ei ar sta mai potoliti.,,oameni buni aveti grije pe cel ce stati sa-r putea sa alunecati,nu stiu unde ce sa zic ,s-ar putea chiar in abisss”.

  5. asa e, la copii face cel mai rau :D

  6. lumea asta de 6,5 miliarde de locuitori trebuie condusa(unii se prind ca e vorba de un sistem care utilizeaza toate mijloacele pentru a o tine in frau,inclusiv prin manipulare)iar sentimentul de spaima,frica,obsesie este tot un mijloc:ne obsedeaza,ne este frica si traim zilnic spaimele “gaurilor” din stratul de ozon si mai ales “incalzirea” globala.”Aoileu,ce vom face,ce vom pati,vai,vai”!Contextul actual e foarte favorabil pentru debusolare generala pentru a se ascunde incompetente,pentru a se marca timpul care curge in favoarea adevaratilor cautatori de solutii care au cerut
    un time-out ,tragand de sfoara ,sau apasand butonul crizei economice…In tot acest timp se vor cauta si se vor gasi solutii.Daca ne afectam psihicul cu astfel de spaime nu vom vedea viitorul…

  7. e o idee chiar buna!!!!!!! bravo!!!!! reusiti sa economisiti energia electrica si sa opriti in acelasi timp poluarea

  8. Am citit mult despre poluare si incalzire globala mai ales de cand Al Gore (omul care face tot posibilul sa informeze si sasensibilizeze populatia in privinta poluarii)a realizat acel film “An inconvenient truth” (merita vazut)Am vazut multe studii unele par chiar bizare de ex o cautare google produce 0,02g CO2/secunda, iar vizionare unui film pe internet produce 0,2 g CO2/secunda, sau 15 transatlantice emana aceiasi cantitate de CO2 cat toate automobilele din lume sau reziduurile produse de toate vacile din lume produc un gaz (metan parca nu mai tin minte exact)unii chiar colecteaza acest reziduu si il transforma in gaze si multe altele. Solutia rezolvarii problemei poluarii exista dar nu se pune in aplicare din cauza banilor si nu pentru ca ar costa mult ci pentru ca ar pierde unii giganti afacerile.

  9. @Adi: stiai ca exista un Google care consuma mai putina energie (http://www.blackle.com/) din cauza ca este pe fond negru?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux