Salaul este un peste destul de pretentios atat la prins (pescarii stiu) dar si la gatit. Si pentru ca nu sunt multe variante de a obtine un salau gustos, astazi am ales una simpla: salau la cuptor. Ca ingrediente se folosesc, pe langa salau (curatat si taiat in doua, ca in imaginea alaturata), portocale, ardei, rosii cherry (se poate si cu rosii normale), unt, sare si piper, vin alb si putin patrunjel (care se foloseste pentru ornare la sfarsit).
Se ia o folie de aluminiu si se unge cu unt apoi se aseaza rosii taiate, ardei si o felie de portocala. Peste ele se aseaza pestele iar deasupra se mai pune un cubulet de unt, ardei, rosii, portocala, sare, piper (dupa gust) si vin alb (tot dupa gust). Nu fiti zgarciti cu untul si vinul, dau un gust special salaului! Se inchide folia de aluminiu deasupra si se strange bine pentru ca sosul sa ramana inautru. Se lasa la cuptor timp de 30 de minute la 180 de grade si se serveste cu vin alb. Delicios!
Articol publicat si pe stimtot.ro
Leave a Reply