"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"
"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"

Weekend in Cairo

Intrucat nu am gasit avion de intoarcere azi spre Alger am mai ramas o zi in Cairo. Si daca nu suna telefonul pe la ora 8 si jumatate dormeam si eu linistit pana la 11… Dar fiindca era nevasta-mea nu m-am suparat.

Dupa ce m-am trezit si m-am dezmeticit, am luat-o la picior prin oras. Am inceput cu Muzeul Egiptean din Cairo, loc care strange la un loc aproximativ 100.000 de piese din istoria antica a Egiptului. Masca si sarcofagele lui Tuthankamon, mumiile regale, printre care si cea a lui Ramses al II-lea, statuia lui Keops al carui mormant se afla in piramida mijlocie din Giza si asa mai departe. Din pacate nu asa de multe piese importante, dupa cum m-as fi asteptat, pentru ca o parte din ele se gasesc pe la British Museum in Londra si la Metropolitan Museum din New York.

Nu sunt un imparimit al muzeelor asa ca nu am stat prea mult pe acolo, mai ales ca fotografiatul era interzis. Ciudat este ca am incercat sa fac vreo cateva fotografii, dar dupa cum se vede aici (http://picasaweb.google.com/mihaelaione/Cairo) nu a iesit nimic.

Am traversat Nilul pe jos, am fost la o parfumerie cu esente, uleiuri si parfumuri tipice egiptene, cei de acolo laudandu-se ca sunt aceleasi parfumuri ca cele de acu’ 3000 de ani folosite de regii Egiptului antic. Apoi am fost sa mananc la TGIF (Thanks God Is Friday) si astazi chiar era vineri. Lume putina dar mancarea foarte buna desi tipic americana, cu arome si influente arabo-egiptene. Am baut un suc de mango pe care il recomand tuturor celor care viziteaza Egiptul, se gaseste la orice restaurant si e de cea mai buna calitate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 thoughts on “Weekend in Cairo”