Visul algerian


In departamentul pe care il conduc in Algeria am in jur de 25 de algerieni. La fiecare patru luni am o discutie cu fiecare in parte (asa e regula). Unul dintre subiectele pe care trebuie sa-l discutam in aceste intalniri sunt planurile de viitor. Intrebarea suna cam asa: “ce crezi ca vei face peste doi, trei ani?” iar raspunsul in noua cazuri din zece este: “I’ll be a manager!”

11 responses

 1. lol inseamna ca nu sunt atat de diferiti de romani :D

 2. Prostul pana nu-i fudul,nu-i prost destul!

 3. si mai vor si salarii mari, in conditiile in care au deja cele mai mari salarii de pe piata algeriana…

 4. si vor si cursuri de management, deplasari, masina de serviciu si asta chiar daca nu au nici o treaba cu ce inseamna leadership nu? :D

 5. razvane, tu cumva ai lucrat in Algeria? :-D

 6. nu dar imi e familiara situatia de la corporatiile din ro, unde toata lumea vrea sa fie manager desi nu prea au idee cu ce se mananca :) din ce povestesti tu e cam identica situatia :D

  pentru ca si acolo si aici suntem intr-un stadiu incipient de civilizatie (eufemistic vorbind) in care pozitia de management inseamna mai mult recunoastere social, motiv de lauda si statut decat jobul in sine si ce aduce pentru companie si individ.

 7. Oare chiar asa e? Normal ca toata lumea vrea sa fie sef si sa nu faca nimic dar parca in Ro nu era chiar asa de rau

 8. nu e vorba de stat degeaba, mai degraba de posibilitatea de a se lauda prietenilor si grupului de cunoscuti, inclusiv colegi, cu noua pozitie pe care o detin. pe langa asta, la noi ca si in algeria probabil, un manager are mereu salariu considerabil mai mare decat un specialist, ceea ce in economiile dezvoltate nu e o regula, ci se poate intampla chiar des ca un subaltern sa poata castiga mai mult decat managerul sau foarte apropiat cel putin.

 9. Deci cu cat evoluezi mai mult nu vrei sa mai fii sef?

 10. cred ca mai degraba cu cat evoluezi mai mult iti poti da seama si accepta lucrurile la care chiar te pricepi. totusi mai putin de 10% din oameni au skilluri de adevarati lideri, restul pot deveni specialisti chiar valorori pe anumite domenii.
  se poate spune ca dorinta asta de a fi sef chiar sta in calea evolutiei normale.

 11. Salut Mugur,

  Eu am lucrat un an jumate in Alger si recunosc acest “I’ll be a manager”

  Sunt foarte “harnici” algerienii!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux