Avion, Tarom, ATR 72, o ora pana la Sofia care are un aeroport cochet, cu un singur bancomat care nu mergea, noroc ca taximetristul m-a lasat la un alt bancomat UniCredit, hotel – lasat bagaj, birou, sedinta, masa de pranz cu salata shopska (specific bulgareasca: rosii, branza, castraveti, ceapa, ardei – oare de ce noi nu avem nimic tipic romanesc la bucatarie?), birou, sedinta, hotel, dus, masa de seara, ton la gratar (excelent!!!), un vin bulgaresc (Mavrud) foarte bun!
You may also like
La initiativa unor colegi am avut surpriza placuta ieri dupa amiaza sa ajung la Toledo. Pentru cultura generala, Toledo este un oras […]
Sa fiu sincer cand am plecat in Maroc aveam cu totul alte asteptari mai ales ca auzisem numai de bine. Din capul […]
Am incheiat calatoria gastronomica marocana la un restaurant recomandat de toata lumea din Rabat: Le Petit Beur. Lista de bucate continea printre […]
Un lucru nu trebuie ratat daca ajungeti vreodata in Skopje: desertul fierbinte – rece (o combinatie perfecta intre inghetata de vanilie si […]
12 thoughts on “Sofia – prima zi (jurnal de calatorie)”
Sigur că da, cum ai dat de pezdă străină gata începi să critici bucătăria românească!Cum n-avem specific românesc la bucătărie,? ,da tochitura, sarmaua, plăcinte poale-n brâu, ŢUICA, căpşunica ehee, cum uită omul, femei frumoase la tot pasul, lene cât cuprinde, beţivi, ce asta înseamnă că n-avem???
pai vezi ca sarmaua e turceasca… tuica e la fel in regiune, doar ca are alt nume
Nu ştiu că sarmaua e turcească, dar ţuică de Gura Văii, galbenă, “ulei”, parfumată şi de tărie medie, N-AU!!Nici iezi la grătar ca ai noştri!!
ia si tu ovcharska data viitoare :):) o sa-ti placa si mai mult
mavrud asenovdgrad 1997 cauta :) o sa-ti placa si mai mult…
daca nu intrebi cunoscaotrii
cauta restaurantul gara za dvama e pe dundukov (o straduta pe langa) …
ia si parlenca si daca nu ai timp sa faci poze iti dau eu :D poze am :)
data viitoare, am ajuns deja la buc…
Referitor la bucataria romanesca…ai dreptate.Imi pare rau ca noi nu avem o reteta originala.:((…sanatosi sa fim:)
…totusi avem vinuri de calitate.Acum beau impreuna cu Nour un vin de calitate:”Domeniul Coroanei” Segarcea ->Pinot Noir “sec”…asta da calitate:)).Macar atat!:)))
Mai avem mult de invatat la vinuri Troe! Avem si noi vinuri bune dar daca te duci sa cumperi nu prea ai ce alege de pe raft…
mi-am adus aminte de prezentarile din varna cand am baut thcerga :)) parca asa se scria?
Parca Tcherga ii zicea, avea o eticheta multicolora
Am zis eu: uite deja ne-am strâns 9 beţivi, dintr-un foc!!