"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"
"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"

Cairo, Egypt

Cateva impresii din Cairo, Egypt:

Cairo este cel mai mare oras al Africii, cu o populatie de aproximativ 8 milioane de locuitori (oficial). Neoficial se spune ca sunt de fapt in jur de 18 milioane de locuitori care traiesc in Cairo sau suburbii.

Infrastructura orasului este foarte mult asemanatoare cu cea din Londra, influentele bitanice se vad dealtfel peste tot. Totusi traficul este infernal, se circula pe strazi 24 de ore din 24.

Toate drumurile si unele cladiri sunt pline de reclame, chiar si in mijlocul desertului se pot intalni panouri imense cu reclame.

Foarte multe cladiri din Cairo par neterminate, se vede caramida pe dinafara. Explicatia pe care am primit-o e ca e mai ieftin sa nu mai puna si tencuiala pentru ca aici ploua foarte rar. Mai mult decat atat, unele cladiri nu au nici geamuri, doar o gaura care tine loc de geam. Temperaturile minime aici nu scad niciodata sub 15 grade iar maximile depasesc usor 40 de grade in cursul verii.

Orasul a inceput sa se extinda in toate directiile cucerind incet, incet desertul. Oare ce se faceau ei fara Nil? Noile zone construite in afara orasului urmeaza modelul occidental si mai ales american, cu spatii largi si verzi, cladiri moderne si companii de prima mana.

Populatia Egiptului depaseste 80 de milioane din care aproximativ 10 milioane nu sunt musulmani ci crestini coptici. Coptic inseamna egiptean in limba veche. Interesant este ca acesti crestini egipteni sunt de fapt crestini ortodocsi, in Cairo si Alexandria existand cateva catedrale ortodoxe.

Astazi daca termin treaba mai devreme o sa umblu putin prin oras sa fac niste poze.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 thoughts on “Cairo, Egypt”