Cairo, Egypt


Cateva impresii din Cairo, Egypt:

Cairo este cel mai mare oras al Africii, cu o populatie de aproximativ 8 milioane de locuitori (oficial). Neoficial se spune ca sunt de fapt in jur de 18 milioane de locuitori care traiesc in Cairo sau suburbii.

Infrastructura orasului este foarte mult asemanatoare cu cea din Londra, influentele bitanice se vad dealtfel peste tot. Totusi traficul este infernal, se circula pe strazi 24 de ore din 24.

Toate drumurile si unele cladiri sunt pline de reclame, chiar si in mijlocul desertului se pot intalni panouri imense cu reclame.

Foarte multe cladiri din Cairo par neterminate, se vede caramida pe dinafara. Explicatia pe care am primit-o e ca e mai ieftin sa nu mai puna si tencuiala pentru ca aici ploua foarte rar. Mai mult decat atat, unele cladiri nu au nici geamuri, doar o gaura care tine loc de geam. Temperaturile minime aici nu scad niciodata sub 15 grade iar maximile depasesc usor 40 de grade in cursul verii.

Orasul a inceput sa se extinda in toate directiile cucerind incet, incet desertul. Oare ce se faceau ei fara Nil? Noile zone construite in afara orasului urmeaza modelul occidental si mai ales american, cu spatii largi si verzi, cladiri moderne si companii de prima mana.

Populatia Egiptului depaseste 80 de milioane din care aproximativ 10 milioane nu sunt musulmani ci crestini coptici. Coptic inseamna egiptean in limba veche. Interesant este ca acesti crestini egipteni sunt de fapt crestini ortodocsi, in Cairo si Alexandria existand cateva catedrale ortodoxe.

Astazi daca termin treaba mai devreme o sa umblu putin prin oras sa fac niste poze.

16 responses

 1. Asteptam pozele cu interes precum si detalii urbanistice.

 2. in alexandira nu sunt nici gaze, ma, ce catedrale visezi tu? :D
  ca sa nu mai zic ca tre sa treci prin rahova ca sa ajungi acolo haha.

 3. Codrut ai baut prea multa bere poloneza?

 4. nu, desi banel mi a dat in sfarsit un motiv.

 5. ai vazut meciul aseara? ca eu nu l-am vazut…

 6. doar a 2a repriza, cand am prins net la cineva paici

 7. deci si tu stai prost cu netul? la mine e de inteles ca sunt in lumea treia… dar Polonia stiam ca e o tara avansata :-)

 8. aici daca prinzi un pic de wireless moca, e mare lucru. in bucuresti e lux. si acu am vazut ca a bagat oprescu net in toate parcurile. romania tara civilizata, nu polonia…auzi tu…nu tu net :)

 9. In Bucuresti e la orice colt de strada moca :-) dar tu nu esti in capitala ce sa-ti fac

 10. Ia uite-i frate, discuta despre meci.
  Sa va zic. Cladirile sunt neterminate din doua motive:
  1. nu se platesc impozite pe casele neterminate :)
  2. la ei traditia e ca atunci cand un fiu se insoara, sa se mute in aceeasi casa cu restul familiei… si e mai simplu sa mai faci un etaj peste o casa neterminata :)

  Nu te-a frapat procentul de 2 din 3 masini lovite de pe strada? e evident ca nu se obosesc niciodata sa si le repare.

  Si cel mai tare mi s-a parut atunci cand am vazut dintr-o data, pe strada, piramidele aparand de pe dupa cladiri, iete colea :D

 11. Da, intradevar, foarte multe masini busite! si destul de multe blocaje din cauza accidentelor. Azi dimineata cand ma duceam la birou un camion ne-a taiat calea. dupa ce l-am depasit am observat ca era condus de un copil de 15-16 ani.

 12. Ce bucuresti ma cu wierless,veniti la gura vaii ca serveste tot satul!

 13. au inceput copiii din sat sa se aseze la poarta cu laptopul in brate sa fure net de la tine?

 14. Ere de asteptat,dar se aseaza la poarta si fac prostii!!

 15. Salut,

  si eu voi merge la Cairo in toamna, defapt merg intr-un circuit prin tot Egiptul. Sper sa fie misto. Daca ai sfaturi, sa imi lasi pe blog, pls.

 16. fii atent la ce mananci, si du-te cat mai in toamna pentru ca efoarte cald si in Septembrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux