Moldova


Zilele astea am fost in delegatie in Republica Moldova la Chisinau. Am facut si vreo cateva poze (le-am pus pe Poze din Mers) dar din pacate nu prea multe pentru ca nu am avut timp sa ies la plimbare. Am fost cu masina asa ca am avut ocazia sa vad detaliile. In primul rand am ramas placut impresionat de drumul care leaga vama Albita de Chisinau: este reparat de curand nu trece prin nici o localitate, am facut doar o ora de la vama pana la hotel in Chisinau.

Nu este nici o diferenta intre Moldova de pe dreapta si cea de pa stanga Prutului: aceeasi saracie, acelasi peisaj, aceeasi limba. Moldovenii de peste Prut mi s-au parut mai civilizati si mai curati si ordonati.

Orasul Chisinau (al doilea oras romanesc ca marime dupa cum spunea chiar un moldovean) pare un oras tipic sovietic (desi e singurul oras din fosta URSS in care am fost vreodata) cu trolee vechi de 50 de ani, si strazile pline de gropi.

Moldova este renumita prin cateva lucruri: mancarea buna, vinul bun si femeile frumoase. Din pacate femeile frumoase au cam plecat prin Spania si Italia la munca (30% din PIB-ul Moldovei este realizat din repatrieri de bani de catre “capsunari”, aproximativ 2 miliarde de dolari anual). Pentru mancare si vin bun va recomand Steak House si La Taifas doua restaurante destul de scumpe dar foarte bune!

One response

  1. Dom’le Molova “n-a fost a mea,nu e a voastra,ci a urmasilor,urmasilor vostii,in vecul veacurilor!” Din pacate de la Stefan ,urmasii inca nu au aparut.In geografie ea ,Moldova,se intinde de la Milcov.”Gresala ” a fost tot a lui Stefan deoarece atunci cand i-a batut pe Nistru,la Lipnic pe tatari,rusi si alte lifte din stepa s-a oprit ,a luat femeile si fetele ,carutele si caii si s-au intors veseli in tara ,au facut parastas si au ridicat o Biserica ,in loc sa se fi dus pana in stepe Kalmuca si sa fi facut acolo o manastire..de maici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux