Traseu de o zi in Ciucas


Daca vrei sa te duci la munte dar nu vrei sa platesti si cazarea peste noapte iti recomand un traseu usor ce se poate face intr-o zi. Noi am plecat de dimineata din Bucuresti si pana seara ne-am intors acasa. Din Bucuresti am iesit pe A3, (chiar daca unii sustin ca pe DN1 distanta pana la Ploiesti se face acelasi timp, eu prefer A3 pentru ca se conduce mult mai relaxat) si ne-am continuat drumul pe centura Ploiesti si apoi DN1A spre Valenii de Munte si Cheia. Dupa iesirea din Cheia am urmat serpentinele si la granita dintre judetele Prahova si Brasov am lasat masina in parcare.

Din parcare este semn care arata directia si marcajul cu banda rosie pana la Varful Ciucas. Se poate merge mai departe cu masina inca o bucata de vreme pe drumul forestier pana la releu dar am preferat sa nu riscam pentru ca drumul este destul de rau si pe de alta parte vremea era foarte frumoasa. Traseul este bine marcat si destul de usor chiar si pentru cei mai nepregatiti dar este recomandat sa fiti echipati cum trebuie si sa va luati suficienta apa la voi (2 litri de persoana minim) pentru ca nu exista nici o sursa de apa in zona. Sunt doua urcusuri mai grele, unul imediat dupa releu pana se ajunge pe culmea Bratocea si celalalt la urcarea finala spre varful Ciucas. La coborare am marcat traseul pe GPS si pe Google Maps.

Noi nu ne-am fortat prea tare, fiind si cu copiii si dorind sa ne bucuram de o zi frumoasa si de un peisaj de exceptie. Undeva sub varf am oprit pentru 45 de minute pentru pauza de masa. In total urcarea si coborarea cu tot cu pauze au durat aproximativ 7 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux