Restaurantul Tirolian din Alger


Sau Tyrolean, nu stiu exact cum se scrie pentru ca pe firma scria in araba, asa mi s-a spus ca se numeste dar nu am intrebat cum se scrie. Poate ca numele adevarat nici nu este asta dar nu conteaza. Astazi am descoperit de fapt chiar doua noi restaurante in Alger. Unul frantuzesc, chiar langa ambasada Frantei, in care se mananca destul de bine tot felul de mancaruri internationale si acest restaurant Tirolian.

DSC03415Am fost la restaurantul tirolian cu doi colegi romani care stiau locul, undeva in centrul Algerului, pe niste stradute destul de ascunse si fara o reclama prea mare. Nu se poate intra decat daca suni la usa, probabil din cauza ca inauntru se serveste alcool si sunt multi algerieni care frecventeaza localul si nu vor sa fie pusi intr-o situatie proasta.

 

DSC03416La parter este un bar cu 4 sau 5 masute in care se servesc numai bauturi pentru clientii care asteapta sa se faca un loc la masa de la etaj. Da, este o singura masa, in forma de U in jurul unei plite pe care doi bucatari muncesc de zor la diverse fripturi pentru cei din jur. Lasand la o parte ca locul e foarte inghesuit (de dimensiunea unei sufragerii de apartament) si in care aerisirea lasa de dorit, desi toate ferestrele sunt deschise si in plus are si ventilatoare, mancarea este de cea mai buna calitate.

La aperitiv se serveste traditionala salata de ardei copti (picanti) cu ulei de masline si paine iar ca fel principal am avut diverse tipuri de carne facuta pe plita: ficatei, rinichi, miel, vita, chiftele (foarte bune) si pui (exceptional!!!) totul asortat cu vin rosu algerian de Medea. Pretul a fost european (aproximativ 30 de Euro de persoana) dar experienta si calitatea mancarii au compensat din plin.

3 responses

  1. elennuka Avatar
    elennuka

    Mi s-a facut o foame…

  2. Un fel de “la botu’ calului”,bineee…

  3. exact ca la botul calului, iti alegi bucata de friptura care vrei sa o faca, mai da-mi putina salata, mai vreau o sticla de vine, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux