Preturile in Algeria


Aveam aseara o discutie pe chat cu Amira care a ramas foarte mirata de anumite preturi de pe aici. M-am gandit ca ar fi interesant sa va povestesc cum stau treburile pe aici. In primul rand este o diferenta mare intre produsele si serviciile locale si cele de import. Ce e produs local este foarte ieftin, ce e de import este foarte scump.

Cateva exemple: benzina si motorina intre 13 si 20 de dinari pe litru (1 euro este aproximativ 90 dinari la curs de schimb oficial si 110 dinari pe piata neagra). Cu mai putin de 10 euro faci un plin la masina. O paine bacheta, cea mai populara pe aici, este 10 dinari (40 de bani), un pui intreg de peste 1kg este 500 de dinari (20 lei), un kilogram de carne de vita de calitate e 700 – 900 dinari (30 – 35 lei). Un kilogram de cascaval (de import din Franta sau Olanda) este in jur de 1000 de dinari (40 lei).

La restaurant se poate manca bine cu preturi intre 300 si 2000 de dinari (10-80 lei). O pizza costa in jur de 250 de dinari (10 lei), o sticla de apa plata de 1.5l e 20 de dinari (80 bani). Calcatul unei camasi este 35 de dinari (1 leu!). 1kg de portocale sau mandarine in plin sezon este in jur de 50 de dinari (2 lei). Rosiile sunt 35 de dinari pe kilogram iar merele (de import) 200 dinari (8 lei). Salariul mediu in Algeria nu cred ca depaseste 200 de euro pe luna.

6 responses

  1. poti sa-mi trimiti niste benzina, ca dau cascaval la schimb :))

  2. as face o conducta intre Algeria si Romania daca s-ar putea si mi-as deschide o statie peco in parcarea din spatele blocului :-D

  3. Super!Deci faci parcare in spatele blocului!Asta-i o veste buna,in conditiile in care cea existenta (din fata blocului) e arhiplina.

  4. n-am zis ca fac parcare, am zis ca fac statie peco in parcare asa ca masina o parchezi la b90 :-D

  5. Nu e o tara periculoasa?

  6. Nu e periculoasa, cel putin cat am stat eu acolo nu am simtit nici o amenitare si am fost cu familia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux