"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"
"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"

Paralela intre securitatea din Algeria si Romania

Am citit zilele trecute un articol dintr-o revista frantuzeasca despre securitatea din Algeria vazuta prin prisma ochilor expatilor de aici (in jur de 25.000 din care peste 15.000 de chinezi care lucreaza marea majoritate in constructii). Din Europa, Algeria se vede, din punct de vedere al securitatii, la fel ca Iraq sau Afganistan. Imaginea asta este indusa mai ales de companiile frantuzesti care nu au nici un interes sa fie concurate de alte companii. Mai mult decat atat, unii dintre algerieni speculeaza ca unele atentate ar fi “sponsorizate”  chiar de aceste companii frantuzesti.

Inainte sa vin aici am fost avertizat chiar de la ambasada Romaniei din Alger ca Algeira nu este o tara sigura si ca sunt riscuri foarte mari. In total in acest an in Algeria au fost in jur de 50 de victime ale atentatelor, marea majoritate a acestora in provincia Tizi Ouzou, loc in care autoritatile spun ca se concentreaza fortele extremiste islamiste (in jur de 300-400).

De cateva zile am reusit sa-mi instalez Digi TV ca sa pot urmari programele din Romania. M-am uitat la stirile de seara de vreo doua ori si m-am ingrozit: de fiecare data a fost o stire cu un atac armat in plina strada. Conform statisticilor in anul 2008 in Romania numarul cazurilor de atacuri armate a crescut de 16 ori fata de anul 2000. Nu cumva e o situatie alarmanta? Oare nu e mai sigur in Algeria unde chiar nu am simtit nici un pericol de cand sunt aici? In Algeria e clar, daca eviti anumite locuri (in special comisariatele de politie si institutiile publice), nu ai de ce sa te temi, criminalitatea este foarte redusa!

Nu vreau sa se inteleaga ca aici nu mi-e frica si ca totul e super sigur si nu sunt probleme. Dar situatia din Romania actuala in privinta criminalitatii si a consumului si traficului de droguri imi da serios de gandit…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 thoughts on “Paralela intre securitatea din Algeria si Romania”