O ipoteza


Turcii au ocupat peninsula Balcanica timp de 400 de ani dar în Bulgaria se vorbește încă limba bulgara, în Grecia, greaca si in Serbia, sârba. Dacia a fost ocupata de Imperiul Roman timp de 165 de ani (doar partea sudica) și limba romana, rezultat al ocupării romane are foarte puține legături cu limba localnicilor (sau cel puțin asa presupun istoricii). Eu zic ca limba dacă era foarte înrudita cu limba latina iar aceasta teorie este cumva sugerata si de Wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_dac%C4%83.

6 responses

 1. Nu ici o ipoteza!E fapt confirmat de o multime de dovezi:in imperiul lui Burebista se vorbea latina si asa a ramas si dupa el.Dupa cucerirea Daciei de catre romani a fost doar o formalitate organizatorica invatarea limbii in scolile de vara din Dacia.Nevoile de comunicare erau in special cele legate de munca in folosul cuceritorului dar si cele legate de relatiile afective ale femeilor dace cu frumosii barbati romani(uita-te la tine,urmas direct din roman).Bucuria imperecherii e fost decisiva in invatarea limbii spre deosebire de siluirea turceasca care a folosit limba in alte scopuri!

 2. o fi confirmat dar in cartea de istorie nu scrie.

 3. Mi-ai trezit interesul, desi sursa a devenit cunoscuta pentru usurinta cu care poti posta inexactitati pentru a le putea cita pina cind cenzorii le dau jos sau le pun bulina.
  Am aflat insa ca ipoteza a fost lansata de BP Hasdeu; data fiind lipsa izvoarelor in limba daca, nu cred ca se va verifica fara o descoperire majora (poate la sapaturile pentru autostrazi).
  REF http://www.indopedia.org/Dacian_language.html

 4. Articolul citat este asemanator cu bancul ala cu Ion si Gheorghe care se inchee cu replica militianului:”ma, ghio’,bag seama ca voi vreti sa-mi furati bicicleta!”Paleativele folosite ca argumentatie n-au o baza stiintifica si imi aduc aminte de incercarile unor profesori compromisi din anii ’50,de a ne demonstra ca suntem slavi si limba noastra e slavona.Nu tine ,nene,ne place nu ne place Traian a adus din tot imperiul roman osti si popor care au “incalecat” peste Dacia.Ce ma ameteste asta cu Danubiana?Problema e ca nu mai avem cercetatori adevarati care sa continuie sapaturile de la Gradistea Muscelului,Srmisegetuza si din Orastie.Vrajeala cu Padurea Hercinica e la fel de subtire daca ne gandim ca Orogeneza Hercinica a fost in Carbonifer si Permian cand nici tipenie de om nu era pe pamant iar ceeace a constituit PADUREA din Podisul Dobrogei de mai tarziu a fost defrisat in mare parte in vremea TOT A LUI BUREBISTA!Pentru ca vindea stejar pentru constructia de corabii, la Greci pe care-i oplosise pe malul Pontului Euxin.Articolul de mai sus pare suspect si intr-un domeniu sensibil ,acela al purificarii raselor.Sa fim seriosi,am putea face o purificare adevarata vreodata???De gustibus!

 5. De acord cu comentariul la “dacoromaniatatea” lumii sau marele popor danubian.
  Nu sint insa de acord cu lipsa cercetatorilor seriosi. Sorin Olteanu
  (http://soltdm.com/index.htm, filolog, academician)
  de exemplu cu opinii clar fundamentate si neinfluentate de masa de audienta pe care i-ar aduce-o extraordinara descoperire a radacinilor dacice ale lui Barack Obama.
  P.S. Desigur, nu vreau sa cad in derizoriu si sa minimizez importanta proiectului National Geographic ce arata ca toti sintem inruditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux