Vinul rosu


Vinul rosu e un ingredient esential pentru a ne mentine in forma; se stie de mult timp ca ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea arterelor. Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se gaseste in strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol. Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor si aparitia bolii Alzheimer.

7 responses

 1. Ha!!!!!!!!!! Iti raman vesnic recunoscatoare pentru postul asta! Acum il trimit la prietenii din gasca de la Ploiesti, care cica au niste amintri legate de un anume revelion si o anume cantitate de vin rosu fiert care s-a volatilzat. Si dau vina pe mine pentru un procent destul de mare din vinul ala!!

  (auzi? da’ …… si ala alb e …… ok, nu? Zi ceva de bine si despre ala alb, rogu-te, nu fi rasist)

 2. Urmeaza si despre vinul alb, stai linistita. Numai ca la vinul alb trebuie peste!

 3. Vinul alb are o multime de calitati inclusiv REZVERATROL care se gaseste in coaja majoritatii strugurilor.
  Trebuie sa aiba suficiente arome,sa fie in armonie cu continutul bucatelor,echilibrat din punct de vedere al mirosului,sa fie atractiv la culoare(chihlimbariu,portocaliu,galben verzuliu etc.),linistit.

 4. Un carcotas mi-a soptit ca povestea cu rezveratrolul a fost inventata pentru ca scazuse drastic vanzarea vinurilor rosii din cauza povestii cu hipertensiunea.

 5. rezervatrolul asta se vede cu ochiul liber sau astia sunt viermi? :)
  Scobesc un mar si de aia intreb.

 6. Lui costi:degustand linistit un pahar de vin,privind in imensitate spatiala a gandurilor,mestecand domol si a doua gura,incepi sa simti un freamat corporal ,ca atunci cand ti se scoala vreo idee mai nastrusnica,daca eventual nu are ce ti se trezi:ala e rezveratrolul!un spirit,o senzatie,niste furnici…probabil inceputul!

 7. costiman Avatar
  costiman

  eu nu beau, gandurile mele incap intr-o garsoniera,si totusi simt un freamat stomacal, ca atunci cand mi se scoala aceeasi idee.Cred ca e raz-zva-tri-lolul asta, o mancarime, de la rusi, cred ca… :mrgreen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux