Martisor


Anul asta avem noroc, e an bisect, februarie are 29 de zile (La multi ani Marta! Nu-i simplu sa-ti sarbatoresti ziua doar o data la 4 ani :-) ) si avem o zi in plus pentru cumparat martisoare. In caz ca ati uitat de martisor, mai aveti timp pana diseara!

Later edit: Daca cumva cautati martisoare, le gasiti pe site-ul nevesti-mi, iar pentru cine e interesat de martisoare in general gasiti un articol interesant aici

4 responses

 1. Dl. Mugurachis, multumim de urari! :-)

  Stiati ca?

  Ziua suplimentară este necesară aproximativ o dată la 4 ani din cauză că perioada de rotaţie a Pământului în jurul Soarelui nu este un număr întreg de zile, ci este de 365,2422 zile. Fără această zi suplimentară anotimpurile ar începe să se deplaseze faţă de calendar, astfel încât în aproximativ 700 de ani luna iulie ar fi o lună de iarnă în emisfera nordică.

  De la Wikipedia citire :-)

 2. noroc ca nu traim 700 de ani!

 3. Da, si asa au aparut oamenii bisecti, ca mine! Cineva trebuia sa se nasca si in aceasta zi suplimentara…Multumesc, Muguras pentru urari si sa traiesti si tu cu blogurile tale cu tot! ;-)

 4. In clasa a V a copii invata miscarile Pamantului: invartirea acestuia in jurul axei sale de la apus la rasarit ,in timp de aproape 24 de ore se numeste miscare de rotatie.Miscarea in jurul soarelui este cea de revolutie si dureaza 365 de zile si aproape 6 ore.Ca sa nu se adauge anual cele sase ore ,fapt ce ar bulversa programul orar in fiecare an,desteptii lumii au hotarat ca din patru in patru ani sa faca urmatoarea socoteala:6orex4ani=24ore=ozi=29 feb.
  Problema este din alta parte nu de aici.Miscarea de rotatie se face de la apus la rasarit iar valul mareic(sper ca stiti ce sunt mareele)se deplaseaza invers ,de la rasarit spre apus CEEA CE FACE SA FRANEZE MISCAREA DE ROTATIE A PAMANTULUI CU O SECUNDA LA 40000 DE ANI!!!Asta inseamna ca pana la urma Pamantul se va opri.Socotiti, va rog, CAND SE VA OPRI PAMANTUL sa cobor si eu!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux