Diego Velázquez


Diego Rodríguez de Silva y Velázquez ( s-a nascut in 1599 la Sevilla) a fost unul din cei mai cunoscuţi pictori spanioli din sec. XVII-lea, reprezentant al stilului baroc si s-a remarcat în special ca portretist la curtea regelui Filip al IV-lea al Spaniei. În acelaşi timp, Velázquez este creatorul unei noi viziuni şi al unui nou mod de zugrăvire a naturii.

S-a nascut in primavara anului 1599 (nu se cunoaste data exacta a nasterii) si a fot botezat pe 6 iunie 1599. A fost denumit de Manet pictorul pictorilor. “Ca şi Cartesius, care reduce ideea la raţiune, Velázquez reduce pictura la vizualitate” (José Ortega y Gasset)

5 responses

  1. ce sa-ti spun!cum va evolua pictura acum?cu atatea mijloace moderne de reprodus!practic atunci,nevoia de pastrare a personajelor istorice si a evenimentelor i-a obligat pe oameni sa picteze.Mai arata-mi un pictor adevarat acum.

  2. Toata viata mea m-am intrebat dece picioarele sfintilor din biserici au laba asa de deformata?acum sa te duci sa vezi”pictori”,”restauratori” si sa afli si cati bani iaU PE PRODUSELE LOR!

  3. eu cred ca va drogati!

  4. OARE CE FACEAM NOI PE ATUNCI??A,MIHAI VITEAZU CUCEREA TARILE ROMANE PENTRU IMPERIUL AUSTRIAC!Ca apoi sa-l ucida Basta.Poate daca intram in UE atuci aveam si noi pictori ca Velasquez!

  5. de unde ai ajuns la concluzia asta costiman?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux