Manastirea Putna


Locul in care a fost inmormantat Stefan cel Mare, Manastirea Putina, supranumita de Eminescu “Ierusalimul Neamului Românesc” este unul dintre cele mai importante centre culturale, religioase si artistice romanesti. Manastirea Putna a fost construita intre anii 1466 si 1469, a fost renovata de curand (poate “prea renovata”) si mai detine un muzeu in care se gasesc diverse obiecte bisericesti si manuscrise dar in care fotografiatul este interzis.

manastirea putnamanastirea putina, turn din fortificatiemormantul lui Stefan cel Marecatapeteasma manastirii putnapictura in interiorul manastirii putnaexplicatiile despre clopotul manastirii putnaclopotele manastirii putinamanastirea putna vedere dinspre vesttoacafereastra la manastirea putna

5 responses

  1. Se pare ca ai activitate la serviciu…!? ;)

  2. Sunt scrise azi-noapte si puse sa se publice la diverse ore

  3. nourache se pare că ai uitat proverbul bătrânesc, “câinele moare de drum lung…”, mai bine zi-ne ce ai văzut tu la Putna sau altundeva,la Dragomirna de exemplu! Că erau şi unii beţi pe acolo..

  4. Când am fost ultima oară la Putna am plecat cu un gust amar din cauza unui călugăr de la magazinul de la intrare care era total lipsit de serviabilitate şi respect pentru noi, creştinii. Parcă am fi fost obligaţi lui aşa ne privea de sus. Cum mie îmi cam sare muştarul în situaţii deastea era cât pe ce să fac circ! Acum care mai era stare de spirit?

  5. N-am avut probleme de genul asta. la intrare era un angajat laic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux