Localitate fara criminalitate


Am fost in urma cu cativa ani la un prieten acasa in Suedia, statea la bloc la etajul trei intr-un bloc fara lift si avea copil mic. Trebuia sa iasa cu copilul la plimbare cel putin o data pe zi. Nu se cara niciodata cu caruciorul pana sus ci il lasa jos in holul blocului fara sa incuie usa de la bloc. Alti vecini isi tineau biciletele tot acolo in holul blocului. La vremea respectiva am fost mirat dar mi-am dat seama ca sunt in Suedia, una din cele mai civilizate tari din lume.

localitate fara criminalitate

Exista in Romania o localitate fara criminalitate. Cel putin asa se lauda autoritatile locale din localitatea Marginea, judetul Suceava, asa cum se vede in imaginea alaturata. Pe de alta parte, cand te uiti la televizor si la telejurnal jumatate din stiri sunt cu crime, furturi si alte nenorociri nu prea iti vine sa crezi ca e adevarat.

Fotografia am facut-o in urma cu cateva saptamani cand am fost plecati in weekend in nordul Moldovei dar am uitat de ea. Astazi la radio am auzit din intamplare ca exista in Romania o localitate fara criminalitate. Nu am auzit numele localitatii (poate se refereau la alta localitate, mi-ar place sa stiu ca sunt mai multe astfel de locuri in Romania) si se spunea ca acolo oamenii isi lasa dimineata sacosa de paine in gard cu bani in ea iar seara cand se intorc de la munca gasesc painea in sacosa.

Mai sunt si alte asemenea locuri in Romania pe care le cunoasteti? Se intampla acest fenomen din cauza ca majoritatea raufacatorilor (ca sa nu le zic hoti si criminali) au plecat din tara in vestul Europei unde lumea e mai avuta si mai usor de pacalit furat si cersit? Exista oare sperante si pentru Romania? Stiti si alte exemple?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux