Impresii de zbor cu A380 de la Air France


Am avut ocazia sa zbor cu A380 pentru prima data abia in noiembrie 2016, la 9 ani de la primul zbor comercial. Pot sa spun ca am fost placut impresionat de avion. Am zburat cu A380 cu Air France intre Paris si New York, un zbor intecontinental de durata medie (mai putin de 8 ore la dus si sub 7 ore la intors, ajutati si de un Jet Stream puternic).

In primul rand A380 este mult mai silentios in interior in timpul zborului decat toate avioanele cu care am zburat. Motoarele abia se aud iar ventilatoarele sistemului de climatizare sunt destul de silentioase. Chiar daca sunt dintre cei care nu reusesc sa doarma in avion, tren sau masina si in general in orice vechicul care se misca, pot sa spun ca ambianta placuta din avion creata si de luminile ce isi schimba culoarea pentru a te imbia la somn si nivelul de zgomot mai redus au facut ca zborul sa fie mai odihnitor si mai usor de suportat.

La clasa Economy parca este ceva mai mult spatiu la picioare si scaunele sunt destul de comode. Acest lucru cred ca depinde mai degraba de compania aeriana decat de avion in sine. La fel ca si sistemul multimedia care ofera sute de ore de filme sau muzica.

La momentul respectiv zburasem deja cu cu widebody-urile clasice (B747, B777, A340) de dimensiuni similare iar experienta de zbor nu difera foarte mult. Poate zborul este ceva mai lin si parca nu simti toate turbulentele usoare. Cu siguranta insa ca la turbulente mai serioase senzatia este la fel de neplacuta mai ales cand esti in mijlocul Atlanticului si este bezna.

Una peste alta, o experienta placuta pe care imi doresc sa o mai repet. Pacat ca avionul nu s-a bucurat de un succes foarte mare pe piata. Probabil ca va avea soarta Jumbo Jet-ului B747 dar cu o durata de viata mult mai scurta. Companiile aeriene par sa prefere avioanele lung curier de dimensiuni mai mici (B787 si A350) care ofera un cost mai scazut pe pasager.

Airbus A380 AirFrance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux