Impresii din Dallas, Texas


Inca un oras american “bifat” pe lista mea de locuri vizitate. Am stat aproape zece zile, deci am avut timp suficient sa-mi fac o idee si sa impartasec cateva impresii din Dallas.

Inca de la aterizare am fost intampinat de un aeroport modern, bine organizat si aerisit. DFW deserveste zona metropolitana Dallas – Forth Worth si este unul dintre cele mai mari si aglomerate aeroporturi din SUA (al patrulea dupa Atlanta, LAX si O’Hare), hub pentru American Airlines.

Asezat intr-o zona de campie, aproape desertica, cu o clima buna 9 luni pe an (verile sunt toride si uneori exista pericole de tornade) Dallas-ul se intinde pe multi kilometri patrati si este destul de aerisit cu bulevarde si autostrazi late si bine gandite: http://www.se3.us/dnt-pgbt.php

In orele de varf traficul e o problema, mai ales ca masina este singurul mijloc de transport accesibil, dar in rest se circula foarte bine. In weekend e chiar pustiu! Autostrazile nu sunt gratis dar nu exista toll station-uri ci doar camere. In caz ca nu vrei sa platesti, exista drumuri paralele si poti sa scapi destul de ieftin dar mergi mai incet si ai semafoare si intersectii in care se pierde timpul.

Am vizitat bineinteles cunoscutele puncte de atractie Southfork Ranch si locul asasinatului presedintelui JFK, Dealey Plaza, ambele o dezamagire completa. Ranch-ul este in stare buna dar este mult mai mic decat pare in film si nu prea ai ce vedea. Locul a fost folosit doar pentru filmari exterioare (nu foarte multe) si e amenajat destul de kitsch in interior.

Mancarea texana este buna, multa si destul de ieftina. Normal ca am incercat diverse steak-uri texane foarte bune! Recomand!

Una peste alta, nu pot sa spun ca mi-a placut orasul, nu e un loc turistic. Dar sunt anumite zone rezidentiale in care chiar mi-a placut, zone linistite, cu multa verdeata, de orase tipic americane.

Dallas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux