Se apropie Craciunul, sunteti pregatiti?


Se apropie Craciunul si supermarketurile au fost deja invadate de ornamente, decoratiuni si globuri de Craciun. Numai ca oferta este cam aceeasi in toate magazinele, in acelasi stil de decoratiuni inundate de sclipici si de obicei produse in China sau alte tari asiatice. Parca nu au nici o legatura cu Craciunul nostru traditional. In putinele locuri in care gasesti decoratiuni mai rafinate, cu materiale mai bune si lucrate cu grija, din pacate preturile sunt peste bugetul multora dintr noi.

In urma cu 8 ani cand ne-am mutat inapoi din Algeria, in apropierea Craciunului Mihaela a plecat grabita in oras sa caute decoratiuni pentru casa si globuri pentru bradul de Craciun. S-a inors dezamagita pentru ca si-ar fi dorit niste lucruri mai speciale care sa aduca spiritul Craciunului romanesc si la noi in casa dar a venit cu mana goala. Asa ca s-a apucat sa incropeasca singura din diverse lucruri pe care le avea prin casa sau ce mai gasise prin oras. N-a fost rau pentru prima incercare, am avut un brad de craciun deosebit!

Prietenii si rudele care au vazut ce a iesit din mana Mihealei au incurajat-o sa se apuce de “un business” asa cum ii place lui fiu-meu sa spuna. Si, incet, incet s-a apucat de treaba. Treaba care cel putin din punctul meu de vedere, nu e o treaba usoara.

La noi in Romania conceptul de handmade (care in traducere inseamna, facut de mana, lucru manual) nu are o apreciere asa de mare, nu cred ca e chiar bine vazut. In handmade, timpul este o componenta foarte importanta (“time is money”), ca si creatia care, la randul ei, dupa parerea mea, in Romania nu este foarte apreciata. Adica in Romania, dupa multi, handmade-ul ar trebui sa fie ieftin, ceea ce nu este posbil decat daca il faci cu sclavi si copiezi. Si atunci devine un business complicat.

Revenind la intrebarea din titlu, in caz ca nu sunteti pregatiti, Mihaela si-a extins portofoliul de decoratiuni, face o multime de lucruri deosebite pentru decorarea casei si a bradului de Craciun. Puteti gasi in magazinul ei online idei de cadouri, globuri din sticla dar si din materiale solide pentru cei cu copii mici sau animale de casa neastamparate, brazi din conuri de brad pentru cei mai ecologisti sau cu spatiu mai mic in casa, coronite, fete de masa decorate asortat cu globurile si coronitele, aranjamente cu lumanari si multe altele.

4 responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux