"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"
"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"

Imagini si impresii din Jaipur

Am fost din nou in India si din nou in viteza. De data asta sezonul musonului a trecut si vremea a fost mult mai buna: nu a fost nici foarte cald) temperaturile in cursul zilei ajung pana la 30-32 de grade iar seara si noaptea minima ajunge pe la 18 – 20 de grade) si nici nu mai este umezeala. Am ajuns in Delhi diminica dimineata la ora 0.30 iar la ora 5.00 am inchiriat o masina cu sofer care sa ne duca pana la Jaipur pe un drum de 250 de km care speram eu sa-l facem in 3 ore. Numai ca sperantele nu s-au indeplinit, am facut 5 ore, ajungand in Jaipur cand soarele incepea deja sa dogoreasca (fiind mai la sud de Delhi intr-o zona desertica, chiar si in aceasta perioada a anului la Jaipur este foarte cald)

In Jaipur principala atractie turistica este Amber Palace (sau Amer Fort) construit intr-un stil amestecat hindu si mogul in secolul al XVI-lea. Fiind duminica si vreme buna, bineinteles ca locul era intesat de turisti straini. Cel mai popular mijloc de intrare in palat este elefantul, o plimbare de circa 20 de minute costa 900 de rupii (15 euro). Iata doar cateva din fotografiile facute acolo. Informatii despre Amber Palace se gasesc pe Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Amer_Fort

O alta atractie in Jaipur este Hawa Mahal o cladire de 5 etaje din centrul Jaipurului folosita de femeile de la palatul regal pentru a vedea procesiunile regale trecand prin bazar. Hawa Mahal este roz ca si toate cladirile care o inconjoara. Explicatia este interesanta, Jaipur mai este numit si orasul roz (pink city) pentru ca acesta a fost complet vopsit in roz in 1876 in semn de bun venit pentru printul de Wales. In drumul spre oras se poate observa Jal Mahal (palatul de pe apa).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “Imagini si impresii din Jaipur”