Imagini si impresii din Jaipur

Am fost din nou in India si din nou in viteza. De data asta sezonul musonului a trecut si vremea a fost mult mai buna: nu a fost nici foarte cald) temperaturile in cursul zilei ajung pana la 30-32 de grade iar seara si noaptea minima ajunge pe la 18 – 20 de grade) si nici nu mai este umezeala. Am ajuns in Delhi diminica dimineata la ora 0.30 iar la ora 5.00 am inchiriat o masina cu sofer care sa ne duca pana la Jaipur pe un drum de 250 de km care speram eu sa-l facem in 3 ore. Numai ca sperantele nu s-au indeplinit, am facut 5 ore, ajungand in Jaipur cand soarele incepea deja sa dogoreasca (fiind mai la sud de Delhi intr-o zona desertica, chiar si in aceasta perioada a anului la Jaipur este foarte cald)

In Jaipur principala atractie turistica este Amber Palace (sau Amer Fort) construit intr-un stil amestecat hindu si mogul in secolul al XVI-lea. Fiind duminica si vreme buna, bineinteles ca locul era intesat de turisti straini. Cel mai popular mijloc de intrare in palat este elefantul, o plimbare de circa 20 de minute costa 900 de rupii (15 euro). Iata doar cateva din fotografiile facute acolo. Informatii despre Amber Palace se gasesc pe Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Amer_Fort

O alta atractie in Jaipur este Hawa Mahal o cladire de 5 etaje din centrul Jaipurului folosita de femeile de la palatul regal pentru a vedea procesiunile regale trecand prin bazar. Hawa Mahal este roz ca si toate cladirile care o inconjoara. Explicatia este interesanta, Jaipur mai este numit si orasul roz (pink city) pentru ca acesta a fost complet vopsit in roz in 1876 in semn de bun venit pentru printul de Wales. In drumul spre oras se poate observa Jal Mahal (palatul de pe apa).

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “Imagini si impresii din Jaipur”

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages