Cina spaniola


Te intalnesti cu prietenii seara pe la ora 20.30 si o iei in jos pe Caba Baja, opriti la prima taverna care va place si luati cate un pahar de bautura si un tapas. Pentru cine nu stie, tapas inseamna capac in spaniola si are o istorie interesanta: pe vremuri, ca sa nu intre mustele sau tantarii in paharul de vin spaniolii puneau o felie de paine sau o bucata de carne deaspura paharului pe care o mancau dupa ce terminau de baut. Cu timpul acest “capac” pentru bautura a devenit mancarea favorita a spaniolilor si s-a diversificat foarte mult. In Madrid pe strada Caba Baja se afla cele mai populare restaurante cu tapas, ferite de turistii ce se inghesuie in “capcanele turistice” din jurul “Plaza Mayor”.

Asadar dupa primul tapas se muta in restaurantul urmator si comanda alt tapas si alt vin. Si tot asa pana cat ii tine burta si buzunarul. Media este de 5-6 tapas pe seara. Fiind ferite de turisti, preturile pe Caba Baja sunt acceptabile: aseara in cinci am cheltuit 150 de euro. Am gustat bineinteles renumitul jamon (se pronunta hamon), am baut vin de la Rioja dar si alte soiuri, am mancat in picioare la bar la inghesuiala cu alti spanioli si am discutat cate in lume si in stele.

3 responses

  1. didu ionescu Avatar
    didu ionescu

    ce-i ala jamon ca imi ploua in gura, se trage vinul?

  2. didu ionescu Avatar
    didu ionescu

    aha, am marit pozele, e clar un fel de jambon romanesc, atentie merge cu ceapa si tuica…

  3. didu ionescu Avatar
    didu ionescu

    dupa popularizarea imaginilor “consiliera” mea pesonala mi/a amintit ca la plecarea din Spania in toamna lui 2009 am luat jamon sa avem pe drum, mi/am adus aminte ca/ ca taranii l/am mancat cu sampanie din Valea Loirei cumparata cu 1 euro sticla…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux