Cum se “lucreaza” in Algeria


Dupa ce am stat vreo doua saptamani la hotel, m-am mutat intr-un apartament inchiriat de firma la care lucrez. Toate bune si frumoase pana aici. Am vrut sa-mi instalez internet acasa din prima zi. Am vorbit la administratie si mi-au spus ca intr-o saptamana e gata. Am zis OK, stiam ca nu o sa dureze numai o saptamana pentru ca am fost avertizat de colegi ca lucrurile nu merg chiar asa.

Dupa o saptamana de asteptare m-am dus la administratie sa intreb in ce stadiu se afla. Mi-au raspuns ca s-a semnat contractul si ca in cateva zile vor veni la mine acasa. Intre timp persoana care se ocupa de problema mea a plecat in concediu. M-a asigurat inainte sa plece ca totul o sa rezolve in cateva zile pentru ca o sa se ocupe colegul ei care stie toata povestea.

Am mai asteptat cateva zile dupa care m-am dus din nou la administratie sa intreb care-i situatia. Colegul care se ocupa de problema mea mi-a spus ca au fost ceva probleme cu contractul (care am inteles ca fusese semnat de la colega care a plecat in concediu) dar ca pana la sfarsitul saptamanii se rezolva. Am asteptat inca o saptamana timp in care in fiecare zi treceam pe la administratie sa le reamintesc de problema mea. De fiecare data mi se rapsundea ca sa stau linistit ca se rezolva.

Si uite asa au trecut vreo 4 saptamani. Ieri am trecut din nou pe la administratie sa vad ce se mai intampla, daca am vreo sansa anul asta sa am internet acasa. Am aflat ca intre timp au fost niste probleme cu Algerie Telecom (furnizorul de internet) si ca nu se poate semna contractul pe numele meu ci pe numele firmei dar pe numele firmei costa prea mult. Asa ca acum au vorbit cu proprietarul apartamentului care se va ocupa de contractul meu de internet. Cine stie cat va dura…

Proprietarul e un “smecher” algerian cu o multime de proprietati inchiriate la diverse institutii, inclusiv o clinnica la care angajatii firmei la care lucrez sunt arondati. Orice asemanare cu realitatea din Romania este pura intamplare!

9 responses

 1. sa nu-mi spui ca vorbesc si romaneste!!

 2. Hai ca totusi pana la sfarsitul anului mai ai 4 luni. Ai sanse :)

  Parca ar fi aia de la RDS, ca numai la ei stai atat… :(

 3. Ii multumesc vecinului de jos ca ne-a dat netul si merge foarte bine!

 4. DACA E “DIN LAC …” NU E “IN PUTZA” in nici un caz!

 5. Ar mai fi o solutie:sa stie si presedintele(era sa zic Basescu),companiei de acolo!

 6. Parerea mea:colegii de serviciu au tot felul de viziuni,”sigur a venit asta si vrea totul pe tava”,”oare dupa cat timp am avut noi net acasa”si asa mai departe…

 7. Trebuie notat:un flit pentru primul cu care ai vorbit,doua flituri pentru cel care a ramas in loc si trei flituri pentru costiman!!!

 8. FLIRTURI PENTRU COSTIMAN!!

 9. @costiman: mai au putin si invata romaneste, soferul meu cred ca intelege deja.

  @oghi: asta-i mentalitatea aici, toata lumea pateste la fel

  @ionut: nu am nici o experienta cu RDS dar Romtelecom s-au miscat foarte bine cand mi-am instalat internet in RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux