Criza?


De cateva zile, orice ziar deschizi, la orice stire te uti, vezi numai informatii ingrijoratoare despre problemele financiare ale marilor banci si companii americane si nu numai. Hewled Packard a anuntat ca da afara 24.000 de oameni, AIG se lupta sa nu-si piarda potizia de lider mondial in domeniul asigurarilor, Alitalia e in pragul falimentului. Bursele cad pe tot globul, banci in pragul falimentului, pretul petrolului scade vertiginos.

Americanii au alegeri in toamna asta si probabil ca rezultatele alegerilor vor avea un inpact puternic asupra economiei mondiale, mai ales ca oamenii din afara SUA si-l doresc pe Obama presedinte. Dar daca Obama iese presedinte nu inseamna neaparat ca s-a terminat criza, mai ales ca unele din planurile sale (ex. retragerea trupelor din Iraq) vor putea avea ca efect adancirea crizei existente.

10 responses

 1. nici eu nu prea am de lucru la modern shoes!!A dracului coincidenta.

 2. de blog te-ai lasat, de lucru nu mai ai… esti in “middle age crisis” :-)

 3. ca tot ai pomenit de barak obama, citesc zilele astea o carte scrisa de el, the audacity of hope, foarte interesanta pentru cei care vor sa afle mai multe despre cum se face politica in sua si despre cum functioneaza sistemul lor.

 4. cre, cred ca cel mai bine de inteles sistemul lor ar fi nu de la unul din candidati :D ar putea fi putin subiectiva :D

 5. razvane si tu esti influentat de Michael Moore?

 6. crenguta Avatar
  crenguta

  nu se vinde pe el insusi atat de evident in cartea asta :) cel putin comparat cu cartea pe care a scris-o sarkozy “ensemble”( in care pomeneste de nu stiu cate ori, daca ma alegeti o sa fac aia si aia). obama lasa impresia ca e sincer si mi-a placut mult partea in care povesteste cat de greu e sa razbesti daca nu ai o avere personala considerabila, trebuie sa te infratesti cu lupu :), chiar il cred cand zice ca a refuzat bani din partea producatorile de tutun, etc …

 7. S-o luam pe rand:nu e nici o criza,e economie de piata, cine nu stie sa vina la mine la orele de educatie antreprenoriala!
  Alegerile din SUA sunt un spectacol foarte bine pus la punct.Castigatorul are in spate proiecte,oameni,fire relationale,pentru care se deschid perspective.Cine castiga ala ia!E un mare poker,o mare ruleta!Eu mizez pe razboinicul vietnamez!

 8. @cre: campania democrata de anul asta a atins un nivel record de sponsorizare .. toti banii astia nu au venit chiar numai de la greenpeace :D

 9. @mugur: influentat nu, da sunt de acord cu el :) recomand Sicko, un documentar mai vechi despre sistemul lor de sanatate. Oricum sunt cam varza ei in ultima vreme la multe capitole :D

 10. si eu sunt de acord :-) i-am vazut cred ca toate filmele documentare (911, Sicko, Who killed electric car, bowling for Colombine, etc)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux