Ce poti face cu un Blitz Canon Speedlite 430EX II


Mos Craciun mi-a adus si mie un cadou: un Blitz Canon Speedlite 430EX II. Mi-l doream de mult dar niciodata nu a fost buget suficient si pentru el. Sunt cateva motive pentru care e bun un astfel de blitz, cel putin din punctul meu de vedere de fotograf amator: poti face poze bune in interior sau pe timp de noapte (mai ales la petreceri) chiar daca personajele sau obiectele se afla la distante mari (pana la 13 metri), poti scapa de umbrele neplacute la fotografiile macro (sau portret) si poti obtine culori foarte aproape de culorile reale ale obiectului fotografiat. Iata mai jos cateva teste (in prima poza nu s-a folosit blitz, doar ISO 1600 si restul pe auto, in cea de-a doua s-a folosit blitz-ul cu expunere directa si in cea de-a treia la 90 de grade). Cred ca nu mai e nevoie de nici un comentariu.

Pe “whishlist” se mai afla un obiectiv din seria L cu distanta focala mare (pentru pasari si animale in Delta Dunarii sau Safari), unul pentru macro si o geanta sau rucsac care sa le care pe toate. Cum am alte prioritati acum poate in 5 ani le iau pe toate.

7 responses

 1. chiar super tare da un blittz la un pret de laptop… sunt tari astia de la canon ca pot tine preturile asa sus; iti dai seama ca pretul de productie nu depaste 15-20 dolari…

 2. filamentul ala e ceva mai scump dar sunt de acord, aici Canon face value based selling! Pentru cei care fac bani din asta nu e mult.

 3. E o greseala

 4. Avatar
  Anonymous

  salut. daca este folosit total pe automat are rezultate bune ? multumesc !

 5. Daca esti atent la expunere rezultatele sunt foarte bune.

 6. […] am folosit filtre si nici setari speciale. In cele cu personaje am folosit blitz-ul extern. Aveti idee cum ies pozele de apus si mai bine de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux