A inceput Ramadanul


De astazi timp de 30 de zile in toate tarile musulmane incepe Ramadanul. In aceasta luna musulmanii din toata lumea sarbatoresc prin post dezvaluirea de catre profetul Mahomed a versetelor din Coran. Postul la musulmani din timpul Ramadanului difera complet de postul nostru: de la rasaritul soarelui si pana la apus nu au voie sa manance sau sa bea absolut nimic. Dupa aceea pot sa manance absolut orice dar mai cu cumpatare decat de obicei.

Ramadanul mai are un rost: oamenii mai bogati trebuie sa doneze celor saraci un procent din averea lor, acest procent poate sa ajunga pana la 10%

7 responses

  1. am trecut la islamism,astept 10% din averea sicului din Abbu Dabi!Sa ma refac…

  2. Dom’le astept sa citesc si eu coranul ca l-am gasit.Prima mea impresie e ca Mahomed-care a spus versetele Coranului la sase sute de ani dupa Hristos-a avut idealuri crestine,ca si ale noastre,pe care le-a adaptat la conditiile fizico geografice ale zonei.

  3. Am aflat ca musulmanii il recunosc pe Isus Hristos ca profet (la fel ca si Mahomed) dar nu ca si fiul lui Dumnezeu. De altfel cica in Coran se fac referiri si la Isus. Musulmanii obisnuiti nu sunt cu nimic mai diferiti decat orice crestin. Doar islamisitii extremisti interpreteaza intr-un fel diferit Coranul. Sinuciderea este cel mai mare pacat si la ei ca si la noi de exemplu!

  4. Nu stiu cum e cu iertarea la ei ,am impresia ca razbunarea ramane,sau e doar la extremisti.Cred ca inteleptii lumii acesteia ,daca s/-ar debarasa de scamele materialismului ar putea contribui la apropierea celor doaua religii.Dupa cum merg lucrurile cu catolicii,cei care decid nu vor sa-si piarda privilegiile.Corelatia Sfintei Treimi-Dumnezeu,tatal,Iisus Hristors,fiul si Sfantul Duh,cu ceva similar la musulmani,o fi?

  5. Iertarea e ca si la noi, nu exista razbunare. Mahomed cand era intrebat de razbunare sau omor le raspundea oamenilor sa faca ce cred ei dar nu le-a spus niciodata direct sa se razbune. E putin mai ambigua treaba. O sa studiez mai in profund aceasta cultura si religia musulmanilor si mai revin cu detalii. In acest moment citesc o carte in 5 volume scrisa de un cronicar (Tabari) acceptat de toata lumea musulmana si care povesteste istoria de la creatie pana pe la anul 1300.

  6. Inseamna ca de acolo s-au inspirat si alde Geoana si au lasat pe senatori sa voteze fiecare dupa constiinta sa.
    Vezi cum lumea de azi ne duce in derizoriu in loc sa ne dirijeze spre o analiza mai aprofundata pe baza ultimilor investigatii stiintifice(apropo,care or fi ultimile?)asupra vietii…

  7. Dupa parerea mea oamenii au folosit dintodeauna religia ca justificare a actiunilor razboinice desi in nici una din credintele de pe pamant nu cred ca spune sa-ti omori aproapele. Dimpotriva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux