La masa, in aproape orice restaurant din Algeria se aduce la inceput salata mechouia. Salata mechouia sau hamis (nu stiu sigur cum se scrie) este facuta din ardei (capia, de preferinta putin iuti) si rosii coapte la gratar. Dupa ce se coc, se curata de pielita, se toaca, se amesteca cu ceapa sau usturoi tocat (depinde de preferinte) si se adauga putin ulei de masline (mai mult daca ardeii sunt iuti pentru a lua din usturime) si se orneaza cu cateva masline si patrunjel. Se mananca cu paine sau lipie specifica algeriana (un fel de galette). Fiind putin iute deschide pofta de mancare.
Salata mechouia algeriana
7 responses
Multumim pentru reteta!Azi la pranz servim muceaschuia asta,sau cum ii zice!Pofta buna!Facem exercitii pentru luna august rosiile fiind foarte ieftine!(0,60lei)
Traiesti in Algeria? Sau ai fost in concediu?
Interesant site-ul tau, bravo , suuces! :)
nu recomand concediul in Algeria inca :-)
Auzi, cand te mai duci in Romania ia si tu niste mechuia cu tine si congeleaz-o pana venim si noi. Ne e asa de dor. Da s-o iei de acolo de la brochete ca stii ca nu-i buna peste tot. Iar aia de acolo era dementiala. si cu masline negre cumparate (cand isi aduceau aminte) de la carrefour.
Karina, nu e nevoie sa o iau cu mine, am invatat sa fac singur salata mechouia si cred ca o fac mai bine decat ei :-D
Dar iti trebuie ardei din aia de-ai lor. Ca de facut faceam si eu acasa. De fapt facea Victoria :).
[…] ocazie buna pentru a incerca mancarurile traditionale algeriene. Am inceput cu curmale si lapte, salata mechouia, bourek si ciorba apoi friputra de pui cu sos si la felul trei mancare de vita cu fructe (mere, […]
Leave a Reply