"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"
"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"

Traficul in Alger

Alger este un oras cu o populatie de aproximativ 3.5 milioane locuitori, deci ceva mai mare decat Bucuresti. Insa infrastructura destul de buna si faptul ca algerienii nu prea ies din casa pentru distractii fac traficul sa fie in general sa fie suportabil. In afara orelor de varf se poate circula bine.

Am observat si cateva lucruri interesante in trafic (ceea ce nu prea vezi pe la noi): Daca cineva se grabeste, aprinde avariile la masina si se baga in fata, taie calea, circula pe banda de urgenta, etc. Nimeni nu claxoneaza sau injura! Mi s-a intamplat chiar mie cand ma grabeam sa ajung la o sedinta si i-am spus soferului sa faca pe Schumacher si sa ajunga la timp la destinatie, am ajuns cu 10 minute mai devreme!

Strazile secundare sunt foarte inguste, in panta, cu multe serpentine (e un oras pe vaile unui deal). Se intampla deseori blocaje pe aceste stradute dar nimeni nu face scandal sau claxoneaza aiurea, oamenii asteapta linistiti in masina pana se deblocheaza circulatia. Este valabil si pentru cazul in care cineva opreste sa parcheze sau pentru pietonii care impanzesc mai ales strazile din centru si zonele comerciale aglomerate, soferii nu claxoneaza niciodata pietonii ci ii lasa sa treaca!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “Traficul in Alger”