Traficul in Alger


Alger este un oras cu o populatie de aproximativ 3.5 milioane locuitori, deci ceva mai mare decat Bucuresti. Insa infrastructura destul de buna si faptul ca algerienii nu prea ies din casa pentru distractii fac traficul sa fie in general sa fie suportabil. In afara orelor de varf se poate circula bine.

Am observat si cateva lucruri interesante in trafic (ceea ce nu prea vezi pe la noi): Daca cineva se grabeste, aprinde avariile la masina si se baga in fata, taie calea, circula pe banda de urgenta, etc. Nimeni nu claxoneaza sau injura! Mi s-a intamplat chiar mie cand ma grabeam sa ajung la o sedinta si i-am spus soferului sa faca pe Schumacher si sa ajunga la timp la destinatie, am ajuns cu 10 minute mai devreme!

Strazile secundare sunt foarte inguste, in panta, cu multe serpentine (e un oras pe vaile unui deal). Se intampla deseori blocaje pe aceste stradute dar nimeni nu face scandal sau claxoneaza aiurea, oamenii asteapta linistiti in masina pana se deblocheaza circulatia. Este valabil si pentru cazul in care cineva opreste sa parcheze sau pentru pietonii care impanzesc mai ales strazile din centru si zonele comerciale aglomerate, soferii nu claxoneaza niciodata pietonii ci ii lasa sa treaca!

4 responses

  1. Vorbesti franceza sau engleza acolo? Sau ai invatat un pic araba?

  2. franceza in oras, cu soferul si francezii (destul de multi), engleza la servici. Araba doar buna dimineata, multumesc, si alte vreo 2-3. NB. Algeriana e un amestec intre franceza, araba si berbera (kabili). In Alger se vorbeste o amestecatura intre araba si franceza (cei care au facut scoala) pe care daca stii franceza o prinzi destul de repede

  3. Din cate stiu eu Algeria este cel mai mare producator/exportator de hasis. Ar fi culmea sa fie oamenii nervosi in masini :P

  4. sa stii ca la asta nu m-am gandit, posibil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux