Taxiuri ilegale in Guangzhou


In urma cu numai 5 ani in Guangzhou motocicletele devenisera o mare problema pentru ca toti cei care venisera de la tara sau din orasele mai mici de provincie pentru o viata mai buna si pentru a scapa de saracie foloseau, motocicleta ca mijloc ieftin si rapid de transport. Numai ca numarul acestora devenise prea mare pentru strazile si asa aglomerate ale orasului. Poluarea (atat a aerului cat si cea fonica) dar si accidentele, blocajele in trafic si cresterea criminalitatii (foare multi delicventi foloseau motocilceta pentru fuga rapida de dupa jafuri) au dus la decizia municipalitatii de a interzice motociletele in oras.

Bine inteles ca aceasta hotarare a fost sustinuta si de dezvoltarea foarte spectaculoasa a transportului in comun (in special a metroului care are astazi 8 linii, 144 de statii si 236 kilometri de sine (Oprescu stie oare ca se poate sa construiesti un asemenea metrou in numai 15 ani!!!) ce acopera aproape tot orasul (de 12 milioane de locuitori).

Astazi in Guangzhou mai au voie sa circule doar doua tipuri de motociclete: de culoare albastra, care sunt folosite de politie si de culoare portocalie (cele din imagini) care sunt destinate, ghiciti cui? persoanelor handicapate! Dupa numarul mare al acestora ai zice ca in Guangzhou sunt muuulti handicapati. De fapt multi interprinzatori profita de libertatea de circulatie a acestor motocilete prin oras si le folosesc pe post de taxiuri ilegal. Interesant este faptul ca circula fara probleme pe sub nasul politiei

2 responses

  1. Mai bine, fie le ei acolo că avem modele mai aproape, de exemplu Slovenia!

  2. Pai ia zi care-i treaba cu Slovenia ca noi nu stim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux