Salonic – impresii si fotografii


Salonic sau Thessaloniki este al doilea oras ca marime al Greciei, important centru universitar si cultural grecesc si capitala regiunii grecesti Macedonia. In drumul de intoarcere spre casa am oprit o noapte in Salonic pentru a-l vizita. Desi un oras destul de mic (are in jur de 800.000 de locuitori) Salonicul este aglomerat, traficul de pe strazile principale fiind greoi la orele de varf. Ca toate orasele si asezarile grecesti si Salonicul abunda de taverne si cafenele care isi intind terasele pe toate strazile si trotuarele orasului. Prima mea impresie despre Salonic din pacate nu este una foarte buna, strazile sunt destul de mizerabile, cladirile, chiar si in centrul orasului fiind destul de neingrijite.

Salonic mi-a adus aminte si de Roma cu cladiri de 5-7 etaje in acelasi stil arhitectural si strazi care abunda cu magazine atat locale cat si ale unor firme cunoscute sau de lux. Salonicul nu ne-a impresionat, este un oras ca oricare altul, cu vestigii istorice prost intretinute si locuri urat mirositoare. Iata mai jos si cateva fotografii:

4 responses

 1. Cavalerul Bizantin Avatar
  Cavalerul Bizantin

  Dezamăgitor. Îmi aminteşti de o cucoană din grupul nostru, în Egipt, acum patru ani. Când tot grupul a plecat în Sahara, să viziteze un sat de beduini, ea a rămas să doarmă pe vapor, pe considerentul că “am văzut în Tunis un sat de tuaregi din Sahara, tot aia-i”.
  Salonicul e unic. Mangalia e unică. Efesul e unic. Orăşelul meu e unic.
  Nu există două locuri identice. Expresia ta “Salonicul-un oraş ca oricare altul” mă întristează…de ce mai călătoreşti?! Stai acasă…îi tot aia.

 2. Si un cacat e unic! asta nu inseamna ca trebuie sa-mi placa.

 3. Cavalerul Bizantin Avatar
  Cavalerul Bizantin

  Ăsta e fix genul de argument căruia nu-i găsesc replică. Ai grijă pe unde calci în viaţă.

 4. am calcat in destui… oricum Salonicul a fost dezamagitor pentru mine… am ramas la aceeasi impresie chiar si dupa cateva saptamani (timpul mai estompeaza partile rele si ramaii cu amintirile placute)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux