"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"
"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"

Pescuit la Laguna Verde Balotesti – impresii si recomandari

Am vrut sa profit de vremea buna de inceput de mai si cum am fost blocat in Bucuresti de copii am decis sa ma duc la pescuit pe unul din lacurile din jurul Bucurestiului. Am ales lacul Balotesti Fieni la Laguna Verde (lagunaverde.ro) dupa o recomandare dar si pentru ca e aproape si usor accesibil. Am facut ceva cercetari pe forumuri sa vad daca merita dar nu am gasit prea multe informatii. Pe site, cei de la Laguna verde se laudau ca au alimentat cu puiet lacul in martie asa ca am zis ca merita sa fac o incercare.

Ca un pescar entuziast, la ora 6.00 eram deja pe balta in speranta gasirii unui loc bun (cu umbrela si eventual si ponton) dar stupoare: balta era foarte animata si toate locurile de pescuit de jur imprejurul lacului erau ocupate, se observa in fotografiile de mai jos masinile din jurul lacului. Cu greu am gasit un loc intr-o margine si ne-am apucat de treaba (unii au plantat lansetele, altii au dechis sticlele de bere). Taxa de pescuit este de 80 de lei pentru 12 ore. Conform regulamentului nu ai voie sa pastrezi pestele mai mic de 1 kg sau mai mare de 6 kg dar nimeni nu respecta asta pentru ca nu prea se prinde nimic iar paznicii nu se obosesc sa controleze pescarii aflati in numar mult prea mare, probabil ca stiu ca nu au ce prinde. Iar la aglomeratia de lansete si undite din jurul lacului nu e de mirare sa te “agati” cu vecinul de pe malul de vis-à-vis!

In aproape 8 ore de asteptare si folosire a diverselor momeli (rame, viermusi, porumb sau pufuleti cu diverse arome si altele care mai de care mai apetisante pentru pesti) nu am reusit sa prindem decat 4 pesti: doi i-am eliberat pentru ca erau prea mici iar pe ceilalti doi mai marisori i-am donat vecinului care astfel si-a dublat captura. De altfel in jurul nostru nimeni nu a mai prins nimic special si multi pescari au plecat, insa locurile au fost rapid ocupate de pescarii intarziati. A fost frumos si ne-am distrat pentru ca am mancat mici (de la restaurantul proprietatii cu 3 lei bucata), am baut bere si am jucat table dar a doua oara nu mai imi incerc norocul pe aceasta balta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

24 thoughts on “Pescuit la Laguna Verde Balotesti – impresii si recomandari”