Manastirea Curtea de Arges


Am inceput concediul din aceasta vara cu o oprire la Manastirea Curtea de Arges. Autostrada pana la Pitesti este acceptabila dar asta nu inseamna ca soferii de tiruri s-au civilizat si pastreaza banda fara sa se bage in depasiri la 80 la ora cand din spate vine un turism cu 130… De la Pitesti la Curtea de Arges drumul e acceptabil. Manastirea mi-a placut, desi era zi din cursul saptamanii, erau multi vizitatori. Se percepe o taxa modica de intrare (2 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii) si 2 lei parcarea.

Desii copiii stiau ca manastirea a fost construita de Mesterul Manole care si-a zidit sotia Ana in zidurile sale pentru ca sa nu i se darame constructia, la intrarea in manastire au mai aflat ca acolo se odihnesc domnitori de frunte ai Tarii Romanesti sau regi si regine ai Romaniei mari. In Manastirea de la Curtea de Arges sunt inmormantati printre altii, pentru cine nu stie deja, Neagoe Basarab, Radu de la Afumati, regele Carol si regina Maria, regele Ferdinand si regina Elisabeta.

Si cateva fotografii pentru cei interesati:

3 responses

  1. La Curtea de Argeş a fost şi capitala Ţării Româneşti.
    Ştii că până acum nu s-a investigat dacă chiar e acolo Ana? Nu aşa că ne place să trăim în legende şi nu în adevăr!Tocmai aici?

  2. Legendele atrag turistii, a se vedea Castelul Bran!

  3. l-am vazut acum o luna si am fost dezamagit dar nu am aratat francezilor deyamagirea mea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux