"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"
"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"

Impresii din Paris

Sunt de aproape doua saptamani la Paris, timp suficient sa-mi fac o impresie despre viata de aici. In primul, rand Parisul mi se pare cel mai scump oras pe care l-am vizitat pana acum, si am vizitat destule. Trecand insa peste acest aspect, Parisul este un oras curat, frumos si linistit (cu toate ca zona urbana a Parisului ajunge la aproape 12 milioane de locuitori) cu parcuri frumoase si multe atractii turistice (cele mai importante au fost fotografiate si prezentate in aricolele anterioare).

Bineinteles ca Parisul este locul de bastina al multor case de moda si designeri vestimentari renumiti dar acest subiect prefer sa-l evit pentru ca nu prea ma pricep si magazinele vizitate m-au “dat afara” cu preturile care le afisau. Am fost insa foarte placut impresionat de traficul din Paris, ma asteptam la un  oras aglomerat si poluat dar nu e chiar asa. Se circula decent si fara prea multe ambuteiaje, poate si din cauza ca au un sistem foarte bun de metrouri, trenuri si autobuze (vezi site-ul RATP), pratic la orice colt de strada ai un metrou care te poate duce in orice loc din Paris si imprejurimi.

Paris la ora pranzului din turnul Montparnasse Paris la ora pranzului din turnul Montparnasse Paris la ora pranzului din turnul Montparnasse

Fotografiile de mai sus sunt facute la ora pranzului cand toata lumea iese la masa dar iese pe jos si se vede ca traficul este foarte lejer. Si pentru ca vorbeam de masa, as putea spune ca Parisul sta foarte bine la acest capitol. Orasul este plin de restaurante, bistrouri, braserii si alte locuri in care se poate manca. Si oriunde ai intra la ora pranzului se serveste un meniu de pranz cu pret decent (intre 12 si 30 de euro) fata de ce e in meniu. Iar toate restaurantele au mancare foarte buna, nu am intrat in nici un restaurant pana acum in care sa dau gres: bucataria frantuzeasca se respecta!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “Impresii din Paris”