Impresii din Roma


Am fost de multe ori la Roma, cetatea eterna, orasul celor sapte coline si fosta capitala a Imperiului Roman, oras din care deriva si numele tarii noastre. Ca si Atena, Roma este o carte de istorie deschisa, la tot pasul intalnesti cladiri, statui, monumente sau vestigii de pe vremea infloritorului Imperiu Roman dar si din perioadele urmatoare. In plus la Roma se afla si cetatea Vaticanului, capitala crestinismului catolic. Asadar, din punct de vedere turistic Roma are toate atuurile necesare pentru un turism infloritor. Si asta se poate vedea aproape in orice perioada a anului pentru ca numarul de turisti este aproape consant si foarte ridicat, pe Via del Corso mai tot timpul te calci pe picioare cu miile de turisti.

Capitala latinitatii este atractia multimilor de imigranti din toate colturile lumii, in anii de dupa 1990, predomina imigrantii de origine romana (se spune ca numai in Roma sunt peste 100.000 de romani) dar pe langa conationalii nostri in Roma se pot intalni chinezi (oare lipsesc de undeva?), albanezi, polonezi, ucrainieni, peruvieni, filipinezi si bineinteles tigani. Bineinteles ca imigrantii aduc si multe lucruri bune cu ei, restaurantele chinezesti si asiatice se intalnesc in multe locuri dar aduc si lucruri mai putin bune, lipsa de civilizatie in anumite cartiere (mai ales pe langa statia Termini) este datorata mai ales multimii de imigranti din zona.

Roma este un oras care trebuie vizitat, sunt foarte multe obiective turistice ce merita vazute, sunt foarte multe restaurante care trebuie incercate (atentie nu mergeti in capcanele de pe langa atractiile turistice ci incercati restaurantele de pe strazi laturalnice la care manaca localnicii, preturile si calitatea mancarii sunt mult mai bune) iar oferta de cazare este variata (cu toate ca hotelurile in Roma sunt vechi si destul de scumpe, daca cautati din timp se poate gasi cazare convenabila). Iar daca cineva va spune ca trebuie sa aruncati o moneda in Fontana di Trevi (pazita de cativa politisti de localnicii mai colorati ce incearca sa pescuiasca monezile aruncate de turisti) ca sa reveniti si a doua oara la Roma sa stiti ca e doar o legenda. Eu nu am aruncat niciodata (nu din zgarcenie) si am fost de nenumarate ori acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux