Impresii din Istanbul


Saptamana asta am ajuns pentru prima data in Istanbul cu imaginea creata de povestirile diversilor cunoscuti care au trecut pe aici si pot sa spun ca imaginea pe care o aveam era complet gresita. Pentru mine Istanbul – si Turcia in general – reprezenta kebab, chiftele, ceai, cafea la nisip, bazar, Galatasaray, Bosfor, Levent, bacsis, orientalism, mizerie, manele, rahat, lucruri de proasta calitate, berea Efes (da stiu Efes e un alt oras, dar tot in Turcia), locul unde se vindeau rulmenti si mercur, hamam, harem, imperiul Otoman, eunuci, cadane sau dans din buric. Ei bine, nu e chiar asa. Istanbulul, unul dintre cele mai mari orase din Europa, m-a lasat masca: ma asteptam la mizerie, poluare sau aglomeratie si am gasit un oras curat, in plina dezvoltare, cosmopolit, turistic si foarte primitor!

Mancarea, dupa cum ma asteptam, este foarte buna, desi cam scumpa in unele locuri. Reteaua de sosele, autostrazi, viaducte, si tuneluri face ca traficul intr-o asemenea metropola (da, Istanbul e o metropola cu circa 12 milioane de locuitori si al cincilea oras ca marime din lume dupa wikipedia) sa fie acceptabil. Mai mult decat atat in Istanbul s-au construit in ultimii ani linii noi de metrou si tramvai iar dezvoltarea acestora continua. Istanbul e o destinatie turistica incarcata de istorie in care merita sa-ti petreci cateva zile. Iata mai jos si cateva fotografii:

vedere din hotel peste maslakpiata taximnoaptea in maslakmoschea albastracatedrala sfanta sofia din Istanbuldistrictul financiar levent din istanbulaici a inceput constantinopolulmirodenii in bazarul egipteandulciuri turcesti in bazarul egipteanbaticuri din matase si casmir in bazartoate marcile de lux la preturi de nimic in bazarcatedrala sfanta sofia noaptea

2 responses

  1. Mai durează, da mă duc şi eu că cică “m-a convins!”

  2. ivanov arina ii Avatar
    ivanov arina ii

    Buna ziua aveti agent in Romania mar interesa o colaborare si un nr telefon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux