"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"
"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"

Fotografia de produs pentru magazin online

Pentru ca in ultima vreme a trebuit sa fac fotografiile din magazinul online cu ornamente de Craciun al Mihaelei si cum pentru asemenea produse fotografiile si detaliile sunt foarte importante, incerc mai jos sa impartasesc cate ceva din experienta mea, mai ales ca a trebuit sa studiez, sa incerc si sa ma sfatuiesc cu diversi cunoscatori pentru a ajunge la niste rezultate satisfacatoare. Rezultatul la care voiam sa ajung era unul simplu: obiectul fotografiat sa arate si sa aibe culorile ca in realitate.

Iata care sunt ingredientele necesare:

– un obiectiv macro luminos (cu diafragma cu deschidere mare): este foarte important ca detaliile si culorile sa iasa ca in realitate iar pentru asta obiectivul are cea mai mare contributie. Eu am ales un Canon Macro Lens EF-S 60mm 1:2.8 USM mai ales ca l-am gasit in promotie de Black Friday la un pret foarte bun.

– luminarea produsului trebuie sa fie uniforma din toate directiile pentru a nu avea umbre si sa nu afecteze culorile reale ale produsului. Am folosit pentru asta doua becuri fluorescente cu tempratura de culoare de 5500K si umbrele de difuzie pentru imprastierea uniforma a luminii.

– trepied: pentru obtinerea unor rezultate clare este foarte important ca aparatul sa fie stabil mai ales ca timpii de expunere sunt marisori (sfat: folositi declansarea la 2 secunde pentru a elimina orice vibratie a aparatului si dezactivati stabilizatorul de imagine)

– card de calibrare a balansului de alb (grey card): e foarte important ca aparatul foto sa fie calibrat cum trebuie  iar in instructinule de folosire ale sale gasiti cum se face calibrarea. Pe scurt, faceti o fotografie a culorii de referinta (cu focus manual) si o importati in setari ca referinta pentru white balance

– software pentru postprocesarea, corectarea si taierea imaginilor. Eu folosesc softul cu care a venit aparatul foto (Digital Photo Professional de la Canon) si doar pentru ajustarea culorilor si a balansului de alb daca e cazul. Pentru rezultate bune sfatul meu este sa fotografiati in RAW

Rezultatele se pot vedea pe site-ul cu Decoratiuni de Craciun

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 thoughts on “Fotografia de produs pentru magazin online”