De ce nu-mi place in Algeria


Weekend, vreme frumoasa de primavara. Iti vine sa iesi din casa pentru o distractie sau macar la o terasa. Asa ca ne-am urcat in masina si am plecat sa jucam un tenis. Dupa tenis ar fi mers si o piscina dar nu am fost lasati cu copiii… fara sa inteleg de ce. Hai sa mergem la masa! Zis si facut, ne-am suit in masina si am plecat in La Madrague, unde am mai fost de cateva ori sa mancam peste si a fost foarte bine. Numai ca de data asta am ajuns pe la ora 2 si deja lumea cam mancase de pranz.

Am stat un sfert de ora sa asteptam  sa dam comanda dupa care ne-am suparat si am plecat la un restaurant alaturat, unde din pacate nu mai era nimic de mancare… Asa ca am mancat la un restaurant indian (foarte bun de altfel) unde serviciile si mancarea au fost pe masura renumelui restaurantelor indiene, in 10 minute de cand ne-am asezat la masa deja mancam.

Asa ca pe langa mandrie, algerienii sufera foarte mult de lene si lipsa serviciilor. Pacat ca au o tara foarte frumoasa, cu 1200 de kilometri de litoral la Marea Mediterana, cu munti inalti de peste 2000 de metri si desert de o frumusete deosebita.

11 responses

 1. Paradoxal…despre arabi se spune ca “stiu sa-si vinda marfa” orice ar insemna asta. In Siria, de exemplu, pe la toate restaurantele lumea era amabila, se mirau ce sa ne mai faca sa ne simtim bine. In Maroc…exact cum spuneti ca e si in Algeria, pina luau comanda…pina ne aduceau sarea, apoi furculita…ne trecea cheful de mincare. Exceptind natura, ce mai este frumos in Algeria? Care sunt calitatile oamenilor de acolo?

 2. se spune ca algeriencele sunt femei foarte frumoase :-) dar din punctul meu de vedere romancele sunt mai frumoase

 3. Mmmm!! Romancele sunt cele mai frumoase!! :-)
  Chiar e greu sa fii …romanca in Romania. Numai frumoase peste tot. Si Cata a dumneavoastra va ingrosa curind rindurile. N-am vazut algerience asa ca … astept o poza cu colegele dv., sa dam verdictul!:-)

 4. nu prea e voie sa faci poze :-) Si nu ma mai lua cu dumneavoastra ca nu sunt chiar asa de batran :-D

 5. A, si nu toti arabii stiu sa-si vanda marfa! doar libanezii

 6. De-ai a lasat-o De Gaule de izbeliste ca sunt insuportabili de lenesi si lipsiti de srviabilitate.Nu stiu dece nu v-ati dus de la inceput la restaurantul indian?

 7. Pentru ca am fi preferat sa mancam niste peste…

 8. Noi avem 245km de litoral si nu suntem in stare nici de ala,nu-i mai caina,dar cred ca de aia ai plecat de aici…

 9. Am ramas blocata dupa partea aic cu “1200 km de litoral”.
  Ce chestie, nu as fi crezut ca nu stiu sa vanda. As fi crezut taman contrariul. :)

 10. @Ioana: am mai zis, Algeria, ca si Romania, este o tara foarte frumoasa, pacat ca e locuita… Ar putea sa castige la bani din industria turismului, mai mult poate decat din petrol. Este a doua tara ca marime (suprafata) din Africa si a 14 din lume. Are coasta de 1200 de km, munti inalti de peste 2000 m, desert, etc. Dar veniturile din turism sunt ZERO!!!

 11. Pai na! Daca ai zis ca ii macina si pe ei o proverbiala lene…e de inteles de ce nu castiga din turism. Ca pentru a organiza ca lumea si a fi vesnic amabil iti trebuie energie, nu gluma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux